Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Trešdien, 10.maijā, paziņojot četrus uzvarētājus un finansējuma saņēmējus, Gulbenes novadā noslēdzās “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkurss “LMT Latvijai”. Līdz Latvijas simtgadei Gulbenē tiks izveidots bērnu rotaļu laukums, novada jauniešiem vasaras un rudens mēnešus būs iespēja pavadīt sportiskā garā, kā arī uzsākta jauna tradīcija velobraucējiem. Lielāko atsaucību iedzīvotāju balsojumā guva iecere rīkot sporta pasākumu jauniešiem“1st Place”.

Lai klātienē svinīgi apbalvotu finālistus un paziņotu uzvarētājus, konkursa noslēguma pasākumā Gulbenes novada domē kopā ar Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieku Andi Caunīti viesojās LMT Viceprezidents finanšu jautājumos un valdes loceklis Alfs Janevics, kā arī LMT Biznesa klientu centra “Valmiera” pārstāve Ivita Muska.

“LMT kā ilggadējs sporta atbalstītājs ir gandarīts, ka Gulbenes novadā iedzīvotāji visvairāk atbalstījuši ar sportu saistītas iniciatīvas. Esam pārliecināti, ka īstenotās ieceres mudinās pievērsties aktīvam dzīvesveidam svaigā gaisā, kā arī veicinās veselīgu sacensību garu novadnieku vidū. Gandarījums, ka LMT kā Latvijas uzņēmums var būt līdzās iedzīvotājiem nozīmīgu ieceru realizēšanā, jo īpaši sniedzot atbalstu, lai kopīgi gatavotos Latvijas simtgadei. Priecājamies par ikvienu, kurš ir apņēmības pilns domāt un darīt savas valsts attīstībai un viedvalsts stiprināšanai. Paldies katram, kurš uzdrošinājās pieteikt savu ideju konkursam “LMT Latvijai”, iedrošināja un atbalstīja līdzcilvēkus! Veiksmi un enerģiju projektu pabeigšanā līdz Latvijas simtgadei,” vēl LMT Viceprezidents finanšu jautājumos un valdes loceklis Alfs Janevics.

No 16 konkursa ietvaros saņemtajām projektu idejām Gulbenes novadā iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 13. Par otrās kārtas projektiem nobalsots 5793 reizes.

“Liels paldies visiem par labajām idejām! Lai šī idejas, kas ar gaišām domām nākušas, arī tikpat gaiši un ar prieku izdodas īstenot – tās noteikti nesīs daudz pozitīvu emociju arī citiem. Lai prieks tiem, kuru projekti atbalstīti, un tiem, kuri šos realizētos projektus varēs baudīt kopā ar to autoriem,” uzsvēra Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis.

Konkursa pirmajā kārtā projektus Gulbenes novadā vērtēja LMT un novada pārstāvju žūrija. Par otrajā kārtā izvirzītajiem projektiem balsot varēja novadā un interneta vietnes www.lmt.lv sadaļā “LMT Latvijai”. Savukārt LMT klientiem bija iespēja balsot arī īsziņas veidā.

Šogad iespēja piedalīties projektā bija ikvienam Gulbenes, Līgatnes, Aizkraukles, Pāvilostas, Talsu, Viļakas, Aglona un Auces novada iedzīvotājam, iedzīvotāju grupai, nevalstiskai organizācijai vai juridiskai personai, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir kādā no minētajiem novadiem.

Kopumā “LMT Latvijai” šogad tika saņemti 140 ideju pieteikumi, no kuriem otrajā kārtā tika izvirzīti 127. Savukārt 36 uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteica iedzīvotāju balsojums par labākajām iniciatīvām novadu attīstībai. Par otrās kārtas projektiem kopumā saņemts vairāk nekā 44 tūkst. balsu.

Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši sekmējot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Kopš 2011.gada projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 145 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā, kam LMT atvēlējis pāri par 380 tūkstošiem eiro. Iepriekš projekti realizēti 31 Latvijas pilsētā un novadā – Alūksnes novadā, Balvu novadā, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Grobiņas novadā, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā, Krāslavas novadā, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Mārupes novadā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tērvetes novadā, Tukumā, Valkā, Valmierā, Ventspilī un Ventspils novadā.

Papildu informācija:

Liena Kazāka,

Gulbenes novada dome

Attīstības un projektu nodaļas

Projektu vadītāja

Tālr.: 28609883

E-pasts: liena.kazaka PIE gulbene PUNKTS lv

 

Valdis Jalinskis,

LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs

Tālr.: 29248645

E-pasts: valdis.jalinskis PIE lmt PUNKTS lv

 

Gulbenes novadā “LMT Latvijai” uzvarējušie projekti:

 

  1. 1.       “1st Place”

Šī gada 19.augustā tiek plānots pasākums “1st Place”, kurā savus spēkus un veiklību, dažādās vecuma kategorijās, varēs pārbaudīt jaunieši tādos sporta veidos kā basketbols, futbols, florbols, volejbols, kā arī svarcelšana. Pasākums organizēts ar mērķi sniegt iespēju jauniešiem pavadīt savu brīvo laiku sportiskās aktivitātēs, bet līdzjutējiem atbalstīt savas komandas un piedalīties konkursos.

 

Projekta iesniedzējs: Vanda Kanaviņa

Piešķirtais finansējums: 1240,00 EUR

 

  1. 2.       Bērnu rotaļu laukuma izveide Skolas ielā 5, Gulbenē

Izveidojot bērnu vajadzībām atbilstošu rotaļu laukumu, būs iespēja rotaļāties piemērotā, bērnu vecumam atbilstošā, labiekārtotā un drošā vidē, kuru apmeklētu bērni arī no tuvākās apkārtnes. Nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, tiek sekmēta fiziskā attīstība, panākts draudzīgs kontakts ar vienaudžiem, veicināts veselīgs dzīvesveids.  

 

Projekta iesniedzējs: Evita Lode

Piešķirtais finansējums: 1999,00 EUR

 

  1. 3.       Sajūti Stāmerienas garšu!            

Stāmerienas pagasta jaunieši, sadarbojoties ar citiem Gulbenes novada jauniešiem, vasaras un rudens mēnešus padarīs krāsainākus mums visiem. Kā? Jūs sagaida pludmales volejbols, veloorientēšanās sacensības, netradicionālās sporta spēles, galda spēļu vakari, novuss un ne tikai...

 

Projekta iesniedzējs: Rihards Račko           

Piešķirtais finansējums: 2000,00 EUR

 

  1. 4.       Bānīša kauss 2017 “Apsteidz tvaiku”

Popularizējot unikālo vēstures mantojumu šaursliežu dzelzceļa līniju Gulbene – Alūksne un veselīga brīvā laika pavadīšanu, braucot ar velosipēdu plānots noorganizēt un iedzīvināt jaunu ikgadēju tradīciju gulbeniešiem un tās viesiem. Bānītim, uzsākot maršrutu Gulbene – Alūksne, vienlaikus tiks dots starts velobraucējiem. Bānītis ceļā pavada 1,45h, bet cik ilgi velobraucējs? To noskaidrosim!

 

Projekta iesniedzējs: Biedrība “VeloRīts”

Piešķirtais finansējums: 2000,00 EUR

 

 

11.05.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031