Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Trešdien, 10.maijā, paziņojot piecus uzvarētājus un finansējuma saņēmējus, Līgatnes novadā noslēdzās “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkurss “LMT Latvijai”. Līdz Latvijas simtgadei novadā tiks uzbūvēta lielizmēra radio vadāmo modeļu sporta trase, Augšlīgatnes ciemā atjaunotas skrituļošanas iekārtas, Gaujasmalā izveidots volejbola laukums un Ķempju baznīcā restaurētas vitrāžas. Lielāko atsaucību iedzīvotāju balsojumā guva iecere par lapenes radīšanu pie Augšlīgatnes vidusskolas.

Lai klātienē svinīgi apbalvotu finālistus un paziņotu uzvarētājus, konkursa noslēguma pasākumā Līgatnes kultūras namā kopā ar Līgatnes novada domes priekšsēdētāju Aināru Šteinu viesojās LMT Viceprezidents finanšu jautājumos un valdes loceklis Alfs Janevics, kā arī LMT Biznesa klientu centra “Ropaži” vadītāja Elita Jasenoviča.

“Varat būt lepni, par tik aktīviem novadniekiem – šogad “LMT Latvijai” konkursā jums ir vislielākais iesniegto projektu skaits! Iedzīvotāju atsaucību guvušie projekti apliecina savlaicīgu pošanos valsts svētkiem, lai godam tos sagaidītu. Gandarījums, ka LMT kā Latvijas uzņēmums var būt līdzās iedzīvotājiem nozīmīgu ieceru realizēšanā, jo īpaši sniedzot atbalstu, lai kopīgi gatavotos Latvijas simtgadei. Priecājamies par ikvienu, kurš ir apņēmības pilns domāt un darīt savas valsts attīstībai un viedvalsts stiprināšanai. Paldies katram, kurš uzdrošinājās pieteikt savu ideju konkursam “LMT Latvijai”, iedrošināja un atbalstīja līdzcilvēkus! Veiksmi un enerģiju projektu pabeigšanā līdz Latvijas simtgadei,” vēl LMT Viceprezidents finanšu jautājumos un valdes loceklis Alfs Janevics.

No 25 konkursa ietvaros saņemtajām projektu idejām Līgatnes novadā iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 20. Par otrās kārtas projektiem nobalsots 1726 reizes.

“Varam būt lepni par to, ka mūsu novadā ir tik aktīvi iedzīvotāji, kuri vēlas uzlabot un saglabāt novada infrastruktūru, kā arī izveidot jaunas aktīvās atpūtas vietas, kas pieejamas jebkuram novada iedzīvotājam un ciemiņam! Paldies par iesaistīšanos! Ceru, ka entuziasms nerims,” uzsver Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins.

Konkursa pirmajā kārtā projektus Līgatnes novadā vērtēja LMT un novada pārstāvju žūrija. Par otrajā kārtā izvirzītajiem projektiem balsot varēja novadā un interneta vietnes www.lmt.lv sadaļā “LMT Latvijai”. Savukārt LMT klientiem bija iespēja balsot arī īsziņas veidā.

Šogad iespēja piedalīties projektā bija ikvienam Līgatnes, Aizkraukles, Pāvilostas, Talsu, Viļakas, Aglonas, Auces, un Gulbenes novada iedzīvotājam, iedzīvotāju grupai, nevalstiskai organizācijai vai juridiskai personai, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir kādā no minētajiem novadiem.

Kopumā “LMT Latvijai” šogad tika saņemti 140 ideju pieteikumi, no kuriem otrajā kārtā tika izvirzīti 127. Savukārt 36 uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteica iedzīvotāju balsojums par labākajām iniciatīvām novadu attīstībai. Par otrās kārtas projektiem kopumā saņemts vairāk nekā 44 tūkst. balsu.

Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši sekmējot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Kopš 2011.gada projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 145 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā, kam LMT atvēlējis pāri par 380 tūkstošiem eiro. Iepriekš projekti realizēti 31 Latvijas pilsētā un novadā – Alūksnes novadā, Balvu novadā, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Grobiņas novadā, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā, Krāslavas novadā, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Mārupes novadā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tērvetes novadā, Tukumā, Valkā, Valmierā, Ventspilī un Ventspils novadā.

Papildu informācija:

Egils Kurpnieks,

Līgatnes novada domes izpilddirektors

Tālr.: 64155635; 22005965

E-pasts: egils.kurpnieks PIE ligatne PUNKTS lv

 

Valdis Jalinskis,

LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs

Tālr.: 29248645

E-pasts: valdis.jalinskis PIE lmt PUNKTS lv

 

 

Līgatnes novadā “LMT Latvijai” uzvarējušie projekti:

 

  1. 1.       Nojumes – lapenes radīšana pie Augšlīgatnes vidusskolas

Nojume – lapene pie Augšlīgatnes vidusskolas būs pieejama visiem iedzīvotājiem, taču projekta īstenošana jo īpaši atvieglotu mācību procesu skolas klasēm, kas vēlas organizēt nodarbības, praktiskos darbus un eksperimentus ārpus telpām.

 

Projekta iesniedzējs: Nikola Kavala

Piešķirtais finansējums: 2000,00 EUR

 

  1. 2.       Skrituļošanas iekārtu atjaunošana

Augšlīgatnes ciemā esošās skrituļošanas iekārtas gadu gaitā ir nolietojušās, to ekspluatācija kļuvusi nedroša. Lai atjaunotu aktīvo sporta veidu cienītāju interesi par skeitparku, paredzēts atjaunot esošo iekārtu virsmas, ieklājot jaunu un augstvērtīgu segumu. Skeitparku atjaunojot, tas būs drošs aktīvai atpūtai ar  skrituļslidām, skrituļdēļiem un BMX velosipēdiem.

 

Projekta iesniedzējs: Jorens Bročs

Piešķirtais finansējums: 1350,00 EUR

 

  1. 3.       Volejbola laukuma izveide Gaujasmalā

Līgatnes pilsētas iedzīvotājiem pašlaik nav iespējama plaša sporta aktivitāšu pieejamība. Projekta rezultātā tiks izveidoti divi volejbola laukumi, kas ir viegli pārveidojami par vienu futbola laukumu. Tāpat šie sporta laukumi nodrošinās sporta centra volejbola treniņu grupu darbību, kā arī vietējo un starptautisko sacensību organizēšanu sporta laukumos

 

Projekta iesniedzējs: Biedrība “Labā puse”

Piešķirtais finansējums: 1840,00 EUR

 

  1. 4.       Ķempju baznīcas vitrāžu restaurācija

Skaistās un izsmalcinātās Ķempju baznīcas vitrāžas ir nozīmīga liecība par vēstures notikumiem un vērtībām Līgatnes novadā 19. gs. otrajā pusē. To restaurācija ļaus saglabāt novada vēsturisko atmiņu, stiprināt sevī apziņu par mūsu saknēm un veidot mūsu novadu skaistāku arī nākotnē.

 

Projekta iesniedzējs: Ilze Kūle

Piešķirtais finansējums:1968,00 EUR

 

  1. 5.       Lielizmēra radio vadāmo modeļu trases izveide

Lielizmēra radio vadāmo modeļu sporta trases būvniecība iecerēta ar mērķi nākotnē organizēt Latvijas čempionāta, Baltijas kausa un starptautisko turnīru sacensības. Projekts piesaistītu vietējos interesentus un līdzjutējus, kā arī viesus no citām valstīm.

 

Projekta iesniedzējs: Jānis Mieriņš

Piešķirtais finansējums: 1000,00 EUR

 

 

10.05.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031