Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Š.g. 14. maijā, Āraišos jau trešo gadu notiks pasākums “Nūjosim Āraišos”, ko organizē Amatas novada pašvaldība sadarbībā ar “Starptautisko nūjošanas federāciju”. Arī šogad piedalīties aicināti visi – gan tie, kam ir iepriekšēja pieredze, gan tie kam tādas nav, arī bērni. Dalībniekiem būs iespēja izvēlēties vienu no trim dažādas fiziskās sagatavotības distancēm – “Atpūtas aplis”  (5 km), “Veselības pārgājiens” (17 km), un “Izturības pārgājiens” (22 km) distance, kas paredzēta profesionāliem nūjotājiem.

 

Nūjošanas prieku vairos arī ainaviskā apkārtne, kas priecēs dalībniekus visās distancēs. “Atpūtas aplī”  (5 km) varēsiet iepazīties ar pašu Āraišu krāšņumu, no Āraišu Ezerpils dodoties uz Drabešu muižu caur skaistajām ozolu alejām, gar Āraišu baznīcu, Zviedru priedi un Vējdzirnavām, nonākot Drabešu muižā, kur reiz dzīvojis A.Čaks. Šī distance ir piemērota ģimenēm ar bērniem, nūjošanas iesācējiem kā arī vecāka gada gājuma cilvēkiem.

 

Distances “Veselības aplis” dalībnieki no Āraišu ezerpils gar Zviedru priedi un Vējdzirnavām, caur pieneņu pieziedējušām pļavām dosies uz viesu namu “Laimes ligzda”, bet distances “Izturības pārgājiens” dalībnieki dosies uz Kārļu pusi, lai apbrīnotu Ainavu kraujas varenību un Amatas upes apkārtnes krāšņumu, kā arī apmeklēs  saimniecību “ Sesiļu poniji”. Šīs distances aicinām izvēlēties dalībniekiem ar nūjošanas priekšzināšanām un labu fizisko sagatavotību.

Pirms došanās distancēs notiks apmācības, ko vadīs “Starptautiskās nūjošanas federācijas”  valsts trenere Linda Andrusa. Uz vietas par papildus samaksu būs iespējams arī iznomāt nūjas.

Atgriežoties sākumpunktā, Āraišu arheoloģiskajā parkā,, nūjotājus gaidīs spēka putra un omulīga atmosfēra. Bezmaksas būs iespējams  apmeklēt Āraišu arheoloģisko parka teritoriju un uzsākt dalību spēlē “Āraišu leģendas”, nopelnot papildus 20 punktus.

 

Lūgums pieteikt savu dalību pasākumā iepriekš, sūtot pieteikumu uz e-pastu sports.amata PIE gmail PUNKTS com, norādot vārdu, uzvārdu, distanci un pārstāvēto reģionu. Reģistrācija no plkst. 9:00 – 9:30, tikšanās vieta – Āraišu arheoloģiskais parks

 

2016. gadā tika izveidots vienota tūrisma galamērķa zīmols Āraišiem, sasaistot Āraišu arheoloģisko parku,  Āraišu baznīcu, vējdzirnavas, kultūrvēsturisko ainavu, Drabešu muižas Amatu māju, naktsmītnes, gidus u.c. pakalpojuma sniedzējus. Āraiši tiek pozicionēti kā leģendām bagātākā vieta.

Iedzīvinot jauno zīmolu, ir izveidota spēle “Āraišu leģendas”, kas radusies iedvesmojoties no Āraišu leģendām. Spēlei ir izveidots maršruts, kas ietver populārākās apskates vietas, katrā no tām varēsiet iepazīties ar vietas vai objekta leģendu un, izmantojot savu viedtālruni, piedalīties spēlē un krāt punktus.

Spēles galvenais uzdevums ir aicināt ikvienu šeit atgriezties vēl un vēl. papildus punktus spēlē varēsiet gūt arī apmeklējot Āraišos un apkārtnē notiekošos pasākumus, izmantojot piedāvājumus grupām, kā arī nakšņojot apkārtnes naktsmītnēs un izmantojot piedāvājumus grupām. Sekošana spēles FACEBOOK lapai “Āraišu leģendas” arī ļaus noeplnīt papildus punktus, atbildot uz jautājumiem, kas ik pa laikam parādīsies!

Lai piedalītos spēlē ir nepieciešama laba kompānija un viedtālrunis, kur lejuplādēta lietotne WhatssApp.

Spēli iespējams uzsākt jebkurā laikā no 30. aprīļa – 30. septembrim.

Spēles noslēgumā, 14. oktobrī, aktīvākie spēles dalībnieki tiks aicināti uz noslēguma pasākumu “Zelta rudens Āraišos!

Galvenā balva ir “Lauku Ceļotājs” dāvanu karte jūsu komandas ceļojumam pa Baltiju 200 EUR vērtībā. Visas spēles laikā būs iespēja saņemt vērtīgas un noderīgas dāvanas no vietējiem uzņēmējiem.

Uz tikšanos Āraišos!

 

Sīkāka informācija par norisēm Āraišos šeit: http://araisi.com/

 

Informāciju sagatvoja:
Indra Paseka
Amatas novada pašvaldības
tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste

mob.tālr.: +371 26330366
e-pasts: indra.paseka PIE and PUNKTS lv
www.amatasnovads.lv
www.araisi.com/

10.05.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031