Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

“Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) projekta “LMT Latvijai” ietvaros no Līgatnes novada saņēmis 25 ideju pieteikumus, no kuriem 20 izvirzīti otrajā kārtā. Iedzīvotāji aicināti novērtēt projektus, balsojot par labākajām iecerēm Līgatnes novada dzīves uzlabošanai. Kopumā “LMT Latvijai” šogad sagatavoti un iesniegti 140 projektu pieteikumi.

“Esam gandarīti, ka šogad par “LMT Latvijai” novadu iedzīvotāji izrādīja īpaši lielu ieinteresētību. Sadarbībā ar pašvaldībām šogad pirmo reizi organizējām sešus informatīvos seminārus. Klātienē tikāmies ar iedzīvotājiem un rosinājām uzdrošināties piedalīties. Priecē pašvaldību pieaugošais atbalsts aktīvajiem novadniekiem, lai, kopīgi sadarbojoties, veicinātu sava novada attīstību. Ikkatra doma var tapt par labu darbu, tāpēc aicinu ikvienu iedzīvotāju novērtēt un atbalstīt labākās ieceres, kuras šogad īstenot Līgatnes novadā,” rosina LMT prezidents Juris Binde.

Lai noteiktu uzvarētājus un finansējuma saņēmējus, līdz 21.aprīlim plkst.17.00 ikviens interesents ir aicināts novērtēt otrajā kārtā izvirzītos projektus interneta vietnes www.lmt.lv sadaļā “LMT Latvijai” (www.lmt.lv/lmtlatvijai). LMT klienti balsot var arī īsziņas veidā, sūtot izvēlētā projekta identifikāciju uz numuru 1668. Piemēram, balsojot par projektu, kas sarakstā ir ar pirmo kārtas numuru, jāsūta īsziņa ar tekstu: Ligatne1. Savukārt Līgatnes novada domē Spriņģu ielā 4, Līgatnē un Nītaures ielā 6, Augšlīgatnē iespējams balsot arī klātienē, aizpildot balsošanas anketu par kādu no novadnieku iesniegtajiem projektiem.

Ar projektu aprakstiem var iepazīties www.lmt.lv/lmtlatvijai un novada mājaslapā www.ligatne.lv.

Iedzīvotāju ieceru īstenošanai Līgatnes novadam kopumā paredzēts piešķirt astoņus tūkstošus eiro. Katram projektam ir iespēja saņemt finansējumu vai līdzfinansējumu līdz 2000 eiro apmērā.

“Ir liels prieks, ka Līgatnes novadā ir aktīvi, uzņēmīgi un idejām bagāti iedzīvotāji. Iesaku visiem balsotājiem izvērtēt katra projekta nepieciešamību novada attīstībai, pievilcībai un iedzīvotāju labsajūtai. Būsim aktīvi un atcerēsimies, ka novada tēls ir mūsu pašu rokās!” mudina Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins.

Jau ziņots, ka, turpinot ikgadējo projektu konkursu “LMT Latvijai”, šogad pieteikumus varēja iesniegt ikviens Viļakas, Aglonas, Auces, Līgatnes, Gulbenes, Aizkraukles, Talsu un Pāvilostas novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir kādā no minētajiem novadiem.

Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši sekmējot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Kopš 2011. gada projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 145 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā, kam LMT atvēlējis pāri par 380 tūkstošiem eiro. Iepriekš projekti realizēti 31 Latvijas pilsētā un novadā – Alūksnes novadā, Balvu novadā, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Grobiņas novadā, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā, Krāslavas novadā, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Mārupes novadā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tērvetes novadā, Tukumā, Valkā, Valmierā, Ventspilī un Ventspils novadā.

Papildus informācija:

Egils Kurpnieks,

Līgatnes novada domes izpilddirektors

Tālr.: 64155635; 22005965

E-pasts: egils.kurpnieks PIE ligatne PUNKTS lv

 

Valdis Jalinskis,

LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs

Tālr.: 29248645

E-pasts: valdis.jalinskis PIE lmt PUNKTS lv

29.03.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031