Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Burtnieku novada iedzīvotāji, biedrības, kā arī citi aktīvisti aicināti piedalīties pašvaldības rīkotajā vides attīstības projektu konkursā.  Konkursa mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti novadā, padarot to pievilcīgāku, kā arī mudināt iedzīvotājus iesaistīties savas apkārtnes pilnveidošanā.

Burtnieku novada pašvaldības vides attīstības projektu konkurss norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas. Konkursa būtība slēpjas tajā, ka ar tā palīdzību iedzīvotāji var īstenot ieceres un paveikt nelielus projektus pašu spēkiem. Proti, konkursa ietvaros līdz šim ir izveidoti vairāki rotaļu laukumi, sakoptas piemiņas vietas, ar jauniem galdiem un soliem labiekārtotas atpūtas vietas, sakopti daudzdzīvokļu māju pagalmi, izveidotas dabas takas un pat veloskola.

Piedaloties konkursā savas ieceres realizēšanai varēs iegūt finansējumu. Kopējais vides attīstības projektu konkursam pieejamais atbalsts no Burtnieku novada pašvaldības ir seši tūkstoši eiro. Vienam projektam pieejamais maksimālais finansējuma apmērs nedrīkst pārsniegt 500 eiro.

Uz atbalstu vides attīstības projektu konkursā var pretendēt iedzīvotāju neformālo grupu, nevalstisko organizāciju, biedrību, nodibinājumu un reliģisko organizāciju sagatavotie iniciatīvu projekti. Projekta aktualitāti un iesniegtos pieteikumus konkursam izvērtēs žūrija, kas tad arī izlems vai iesniegtā ideja saņems pašvaldības līdzfinansējumu.

Projektu pieteikumi konkursam tiks pieņemti no 1. februāra līdz 6.martam personiski Valmieras pagasta pārvaldē vai pa pastu ierakstītā vēstulē uz adresi: Vanagu iela 4, Valmiermuiža, Valmieras pagasts, Burtnieku novads, LV-4219, ar norādi “Burtnieku novada pašvaldības projektu konkursam”. Tāpat pieteikumus ar drošu elektronisko parakstu var sūtīt elektroniski uz adresi: info PIE burtniekunovads PUNKTS lv.

Vairāk informācijas, pieteikuma anketa un konkursa nolikums pieejams Burtnieku novada pašvaldības mājas lapas "www.burtniekunovads.lv" sadaļā “Attīstība”.

 

Informāciju sagatavoja:

Arita Rudzīte,
Burtnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 20219631

03.02.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031