Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien, 5. janvārī, Valmieras novada fonds ar Ziedotāju kluba atbalstu deva zaļo gaisma septiņām nozīmīgām iedzīvotāju iniciatīvām projektu konkursā “Sev, tev, novadam”. Jau pavisam drīz teju visās Latvijas skolās būs pieejams vēsturisks komikss par Jāni Daliņu, Abula krastā tiks atjaunota valmieriešu iecienītā Mīlestības taka, Burtnieku muižas parkā – rožu dobe, bet Mazsalacā ļaudis atjaunos novecojošu rotaļu laukumu.

Kocēnos svinīgā gaisotnē tika parakstīti līgumi ar projektu īstenotājiem. Klātienē bija ieradušies arī Ziedotāju kluba dalībnieki, lai iepazītos ar šiem vietējiem ļaudīm. Tieši ar viņu atbalstu un aktīvo iedzīvotāju darbošanos nākamajā gadā Valmieras veselīgā dzīvesveida cienītājiem par prieku pie Brenguļu pagasta “Jaunarājiem” tiks atjaunota un labiekārtota Mīlestības taka ar soliņiem, laipiņu un teikām. Savukārt projektā “Nelaid vecumu plecos” rencēnieši rīkos veselību stiprinošās nodarbībās. Stāstot par vēsturi jauniešiem saistošā veidā, tiks izdots sestklasnieces Undas Barisas veidotais komikss par Jāni Daliņu. Mazsalacas daudzdzīvokļu namu pagalmā iedzīvotāji uzstādīs jaunus rotaļu elementus, līdzīgi Burtniekos kaimiņi uzstādīs galdu un soliņu kopīgiem Baltā galdauta svētkiem un citiem pasākumiem, bet romantisko Burtnieku muižas parku izdaiļos atjaunotās rožu dobes. Rūjienā ar ziedotāju atbalstu tiks iegādāti kombinezoni, lai nodrošinātu mazturīgo ģimeņu bērnu līdzdalību āra aktivitātēs.

Pērnā gada otrajā projektu konkursā “Sev, tev, novadam” bija iesniegti 14 projekti, no kuriem konkursa komisija un Ziedotāju kluba dalībnieki balsoja par saistošākajām iecerēm. Līdzīgi ikvienam Valmieras apkaimes patriotam, ziedojot 20, 70 vai vairāk nekā 200 eiro gadā ir iespēja kļūt par Ziedotāju kluba dalībnieku un caurskatāmi atbalstīt Valmieras un apkārtējo novadu izaugsmi. 

Valmieras novada fonds ir mūsdienīga labdarības organizācija, kura darbojas, lai būtu par partneri tiem, kuri vēlas ziedot, un tiem, kuri vēlas īstenot sabiedrībai svarīgas iniciatīvas. Fonda primārā darbības teritorija ir Valmiera un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novads.

 

Papildu informācija:

Inese Boša, VNF sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālrunis: 26468905, 64281792; e-pasts: vnf PIE vnf PUNKTS lv">vnf PIE vnf PUNKTS lv

http://www.vnf.lv

09.01.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031