Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Smiltenes novada dome sadarbībā ar biedrību “The Gray Cardinal Foundation” (ASV)  aicina Smiltenes novada skolu jauniešus pieteikties divu nedēļu mācību apmaiņas programmā uz ASV, kuras mērķis ir veicināt savu identitātes apzināšanos, piederību savai tautai, Latvijas valstij, sekmēt jauniešu prasmes izprast dažādas kultūrvides globalizācijas kontekstā.
Lai noteiktu sešus skolēnus, kuriem 2017.gada martā tiks dota iespēja braukt uz ASV pilsētu Čikāgu, Smiltenes novada dome no š.g. 16.novembra līdz 5.decembrim izsludina skolēnu atlases konkursu dalībai mācību apmaiņas programmā ASV. Konkursā piedalīties aicināti Smiltenes novada izglītības iestāžu 7.-9. un 10.-12. klašu skolēni.

Lai pieteiktos konkursā jauniešiem ir jāuzraksta  argumentēta motivācijas vēstule par to, kāpēc tieši viņš(-a) konkursa komisijai būtu jāizvēlas skolēnu apmaiņas grupā, jāsagatavo vecāku atbalsta apliecinājums par to, ka ģimene atbalsta dalību šajā mācību apmaiņas programmā un no skolas jāsaņem 2016./2017.m.g. 1.semestra sekmju izraksts un skolas rekomendācija. Visa dokumentācija jāiesniedz Smiltenes novada domes Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā, Dārza ielā 3, līdz  2016.gada 30. novembrim.

Konkurss notiks divās kārtās  - pretendentu atlase izglītības iestādē   un atlases pārrunas Smiltenes novada domē. Vērtējot pieteikumus tiks ņemta vērā pretendenta apņēmība,  mācību rezultāti, labas angļu valodas zināšanas, labas latviešu valodas prasmes, Latvijas tradīciju un vēstures zināšanas, aktivitāte brīvprātīgajā darbā un spējas pašdarbībā, sportā un komunikācijā, spēja darboties komandā, skolas rekomendācija, 2016./17.m.g. 1.semestra sekmju izraksts un vecāku atbalsta apliecinājums. Vairāk par konkursa prasībām skatīt nolikumu www.smiltene.lv.  

11.novembrī Smiltenē viesojās biedrības “The Gray Cardinal Foundation” izpilddirektore Margarita Kairia (Margaret M.Kairia). Tikšanās laikā ar Smiltenes novada domes priekšsēdētāju Gintu Kukaini, Smiltenes Izglītības pārvaldes un Smiltenes novada izglītības iestāžu pārstāvjiem tika pārrunāti skolēnu mācību apmaiņas brauciena datumi un programma. Plānots, ka jaunieši uz ASV pilsētu Čikāgu varētu  doties no 2017.gada 17.-31.martam. Sešu jauniešu un divu skolotāju braucienu apmaksās Smiltenes novada pašvaldība, savukārt  biedrība nodrošinās uzņemšanu viesģimenēs. Uz tikšanos tikai aicināts arī Elvis Kristians Šmulāns, kurš Smiltenes novada skolēnu apmaiņas grupā ASV apmeklēja pagājušajā gadā. Elvis mācību apmaiņas programmas braucienu novērtēja ļoti atzinīgi -  tas devis vienreizēju, citādi neiegūstamu pieredzi, jaunus draugus un valodas zināšanas.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis aicina jauniešus nebaidīties un pieteikt savu dalību mācību apmaiņas programmas konkursā, jo šī ir lieliska iespēja labākajiem novada skolēniem redzēt un iepazīt Amerikas Savienoto Valstu kultūru (ASV), tradīcijas, izglītības sistēmu, kā arī veidot jaunus sadraudzības  kontaktus.

 

Smiltenes novada skolēnu atlases konkursu dalībai mācību apmaiņas programmā ASV organizē Smiltenes novada dome un Smiltenes novada Izglītības pārvalde.

 

Foto atsauce: Margaritas Kairias tikšanās ar Elvi Kristianu Šmulānu Smiltenes novada domē š.g.11.novembrī.

 

Informāciju sagatavoja,
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv; marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv

Mob.tel. 28334474

www.smiltene.lv

 

17.11.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031