Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

8.novembrī Valmieru darba vizītē apmeklēja Slovākijas vēstnieks Latvijā Peters Hatiars (Peter Hatiar).

Vizītes sākumā vēstnieks viesojās Valmieras Valsts ģimnāzijā (VVĢ), kur tikās ar VVĢ direktoru Artūru Skrastiņu un pārrunāja izglītības aktualitātes, kā arī 2.stāva vestibilā atklāja foto izstādi “Vai pazīsti Slovākiju?”, kas iepazīstina ar Slovākijas veiksmes stāstiem. Izstādes atklāšanā vēstnieks atzina, ka ir gandarīts šo izstādi atklāt tieši Valmierā, jo 2013.gadā pēc stāšanās jaunajā amatā viņam šeit bijusi pirmā reģionālā vizīte ārpus Rīgas. Tāpat vēstnieks atzina, ka izstādi īpašu padara tas, ka pašlaik Slovākija ir Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts.

Pēc izstādes atklāšanas vēstnieks devās uz “Valmiermuižas alus” darītavu, lai izzinātu ražošanas procesu un kopā ar “Valmiermuižas alus” darītavas saimnieku Aigaru Ruņģi apspriestu alus darīšanas tirgus potenciālu, daloties pieredzes stāstos, kā arī uzzinātu vairāk par darītavas eksporta tirgus plāniem un tūristu piesaistes pasākumiem.

Vizītes turpinājumā vēstnieks apmeklēja Vidzemes Augstskolu (ViA), kur tikās ar ViA administratīvo prorektori Ivetu Putniņu, starptautisko projektu vadītāju Tatjanu Mažāni, sabiedrisko attiecību speciālisti Veru Grāvīti un apmaiņas studenti no Slovākijas Tanju Striežencovu. Jāpiemin, ka jau pirms ierašanās Vidzemes Augstskolā vēstnieku īpaši interesēja apmaiņas studiju process un starptautisko studentu skaits, jo īpaši no Slovākijas. Vēstnieks atzina, lai arī pēdējo piecu gadu laikā ViA studējuši vairāki studenti no Slovākijas, tomēr studentu un personāla apmaiņas pieredzei vēl ir attīstības potenciāls.

Lai iepazītos ar Valmieras pilsētas pašvaldību, tās attīstības plāniem, demogrāfiskās un ekonomiskās situācijas rādītājiem, valmieriešu sasniegto izglītībā, sportā, kultūrā un uzņēmējdarbībā, kā arī pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, vēstnieks vizītes izskaņā devās uz Valmieras pilsētas pašvaldību. Sarunā ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku vēstnieks norādīja, ka vizītes laikā rastas vairākas jaunas sadarbības iespējas, tostarp kultūrā, izglītībā un uzņēmējdarbībā.

Slovākijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Peters Hatiars Valmierā ir viesojies vairākas reizes. Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kurā Slovākija ir atvērusi vēstniecību. 

09.11.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031