Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Trešdien, 28.septembrī, Smiltenes novada domes sēdē tika apstiprināts Smiltenes novada domes saistošo noteikumu projekts Nr. 13/16 “Par Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai”.

Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistītos zemesgabalus, lai uzlabotu iedzīvotāju apkārtējo dzīves vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, nodrošināt vides pieejamību.

Saistošie noteikumi noteiks kārtību, kādā Smiltenes novada dome piešķirs līdzfinansējumu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, kā arī līdzfinansējuma apmēru un tā piešķiršanas nosacījumus.

Paredzēts, ka pašvaldības līdzfinansējuma kopējais apjoms vienas dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai viena kalendārā gada laikā ir ne lielāks kā 5000 euro un tiks piešķirts sekojošām aktivētām: projekta izstrādei, mājas piebraucamo ceļu, stāvlaukumu, iekšpagalmu un gājēju celiņu seguma atjaunošanai vai būvniecībai, bērnu rotaļu laukumu ierīkošanai vai esošo laukumu atjaunošanai, dzīvojamās mājas zaļās zonas labiekārtošanas darbiem, labiekārtojuma elementu uzstādīšanai vai esošo elementu atjaunošanai, apgaismojuma atjaunošanai, pārbūvei vai būvniecībai.

Līdzfinansējuma saņemšanai pretendentiem atbilstoši noteikumiem jāiesniedz pašvaldībai pieteikums, lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņems Smiltenes novada domes Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgā komiteja.

Smiltenes novada domes Saimnieciskās darbības nodaļas vadītāja Ilze Sausā informē, ka šie saistošie noteikumi/atbalsts ir paredzēts kā pašvaldības ilgtermiņa programma. 2017. gadā pašvaldība saistošo noteikumu izpildei budžetā plāno paredzēt līdz 20 000 euro. Turpmākā budžeta plānošana notiks atkarībā no dzīvojamo māju īpašnieku un apsaimniekotāju aktivitātes izvērtējuma un pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu iespējām.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrijas atzinuma saņemšanas un publicēšanas bezmaksas izdevumā „Smiltenes novada Domes Vēstis”, ar 2017. gada 1. janvāri.

 

Sagatavoja:

Marita Mūze

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv; marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv

Mob.tel. 28334474

www.smiltene.lv

http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/

www.facebook.com/SmiltenesNovads

https://twitter.com/SmiltenesNovads

 

30.09.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031