Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 16. līdz 19.augustam Valmierā norisināsies 10.Latvijas – Vācijas sadarbības forums. Tajā piedalīsies ap 100 dalībnieku, pārstāvot dažādas Vācijas un Latvijas pašvaldības, biedrības vai iestādes, kurām ir savstarpēja sadraudzība. Forums norisināsies Valmieras tehnikumā Vadu ielā 3.

10.Latvijas – Vācijas sadarbības forums tiks atklāts 16.augustā plks.18.00 koncertzālē “Valmiera” (Vecpuišu parka “Paviljonā”). Tajā foruma dalībniekus uzrunās Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute (Rolf Schütte), Latvijas Republikas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Vācijas Federatīvajā Republikā Elita Kuzma un citi foruma darbā iesaistītie pārstāvji.

“Latvijas – Vācijas sadarbības forums ir tradīcija, kas sevi pierāda gadu no gada. Tā laikā dalībnieki apmainās ar labo pieredzi dažādās jomās, kā arī analizē problēmjautājumus, kas ir aktuāli gan Latvijā, gan Vācijā un ko būtu iespējams atrisināt diskusiju ceļā. Tāpat forums ir nozīmīga platforma, kur uzturēt esošos un dibināt jaunus kontaktus, jo tajā piedalās pašvaldības no Latvijas un Vācijas, kurām ir ciešas draudzības saites. Piemēram, šogad dalībnieku vidū no Latvijas puses būs pārstāvji no Valmieras, Naukšēniem, Rencēniem, Burtniekiem, Smiltenes, Mazsalacas, Rūjienas, Jēkabpils, Siguldas, Alojas, kā arī Beverīnas novada. Forums Valmierā norisināsies jau otro reizi, un to uztveram kā iespēju ne tikai parādīt, kā attīstījusies mūsu pilsēta, bet arī izcelt jomas, kurās Latvija un īpaši Valmiera  var būt labais piemērs – duālā izglītība, videi draudzīga ražošana, atjaunojamie energoresursi u.c.,” stāsta Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums.

10.Latvijas – Vācijas sadarbības foruma laikā tiks diskutēts par šādiem tematiem: duālā profesionālā izglītība, sociālā uzņēmējdarbība, videi draudzīga ražošana un atjaunojamie energoresursi, krājaizdevumu sabiedrības – aktualitātes un funkcijas. Katrā no diskusiju blokiem tiks pārrunāti gan Latvijas, gan Vācijas labie piemēri, ko prezentēs īpaši forumam piesaistīti referenti. Tāpat foruma laikā tiks runāts par līdzšinējo un nākotnes sadarbību, akcentējot jomas, kurās tā notikusi visveiksmīgāk un kurām būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība. Paralēli darbam forumā dalībniekiem būs iespējas piedalīties kultūras pasākumu programmā Valmierā, Burtnieku un Kocēnu novados.

Jāteic, ka šogad foruma laikā paredzēta arī īpaša programma jauniešiem. Tajā paredzētas ne tikai diskusijas par jauniešiem aktuāliem tematiem – dalība apmaiņas programmās, studiju un prakses iespējas ārzemēs, valodu prasmju pilnveidošana u.tml., bet arī darbs radošajās darbnīcās, ekskursijas pa Valmieru, tās kaimiņu novadiem un saliedējošas aktivitātes. Noslēgumā jauniešiem būs jāprezentē projekts “Hobijs – veiksmīgas karjeras priekšnosacījums”.

Latvijas – Vācijas sadarbības forums tiek organizēts kopš 2007.gada, un tas pārmaiņus notiek gan Latvijā, gan Vācijā. Līdz šim Latvijā forums norisinājies Salacgrīvā, Jēkabpilī, Smiltenē un Valmierā (2008., 2016.g.).

 

Informāciju sagatavoja:

Justīne Deičmane

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob. tālr.: 26186068

 

15.08.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031