Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

1. jūlijā Valmieru darba vizītē apmeklēja Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis. Vizītes laikā Ministru prezidents viesojās vairākos Valmieras uzņēmumos, tikās ar reģionālo mediju pārstāvjiem, kā arī ar Valmieras uzņēmēju konsultatīvās padomes locekļiem un Valmieras uzņēmēju klubu pārstāvjiem. Vizītes noslēgumā Jāņa Daliņa stadionā M.Kučinskis piedalījās Latvijas IV olimpiādes atklāšanas ceremonijā.

“Ņemot vērā to, ka M.Kučinskis ir bijis Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs (1996-1997, 1998-2003), valmieriešiem Ministru prezidenta viesošanās pilsētā ir būtisks notikums. Tā ir iespēja parādīt, kā Valmiera šo gadu laikā ir attīstījusies – pilnveidota uzņēmējdarbības vide, uzlabota infrastruktūra, īstenoti vairāki nozīmīgi projekti, piemēram, tilta pār Gauju un Vidzemes Augstskolas Inženierzinātņu korpusa būvniecība, kā arī uzsākti nacionālas nozīmes projekti, piemēram, jaunā peldbaseina būvniecība pie Vidzemes Olimpiskā centra. Vizītes laikā pārrunājām ne tikai Valmieras attīstības perspektīvas, bet pievērsām uzmanību arī dažādām valsts mēroga aktualitātēm, piemēram, diskutējām par veselības nozares, tautsaimniecības, uzņēmējdarbības un valsts ekonomisko attīstību. Tā kā šodien Valmierā tiks atklāta Latvijas IV olimpiāde, svarīgs sarunu temats bija sporta infrastruktūras pilnveidošana. Ministru prezidents atzinīgi vērtēja Valmieras ieguldīto darbu, organizējot tik plaša mēroga sporta sacensības,” norāda Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis atzīst: “Valmiera ir pašvaldība ar stabilu attīstību, kas allaž tiek minēta kā paraugs pārējām Latvijas pilsētām gan saistībā ar ceļu sakārtošanu, gan uzņēmējdarbības vides attīstību, gan daudzām citām jomām.”

Vizītes laikā M.Kučinskis apmeklēja SIA “VALPRO”, SIA “Vidzemes slimnīca” un SIA “Vidzemes Olimpiskais centrs”, tiekoties ar uzņēmumu vadību un pārrunājot to pārstāvēto nozaru aktualitātes.

Tāpat Ministru prezidents tikās ar Valmieras uzņēmēju konsultatīvo padomi – tās priekšsēdētāju Juri Sleņģi un padomes locekļiem, kā arī ar Valmieras uzņēmēju klubu pārstāvjiem, lai diskutētu par Valmieras uzņēmējdarbības vides attīstību un uzņēmējiem aktuāliem jautājumiem. Sarunu gaitā tika aktualizēta nodokļu politika, iespējamās izmaiņas Publisko iepirkumu likumā, valsts budžeta sadale, valsts ekonomiskās izaugsmes iespējas un citi uzņēmējiem būtiski jautājumi.

Vizītes noslēgumā M.Kučinskis devās uz Jāņa Daliņa stadionu, lai piedalītos Latvijas IV olimpiādes atklāšanas ceremonijā.

 

Foto autors: Valmieras pilsētas pašvaldība

Informāciju sagatavoja:

Justīne Deičmane

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob. tālr.: 26186068

 

04.07.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031