Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Vasaras viducī, kad pļavas un upes, meži  un ezeri  pilni tik daudz kā garšīga, aicinām nobaudīt šīsvasaras dabas veltes Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. Šāds festivāls norisināsies pirmo reizi Latvijā - 9. jūlijā skaistā vietā - Augšezera un Lejas ezera krastā Zaubē. Amatas novadā. 

Festivālā piedalīsies gan pavārmākslas meistari, gan dabas pazinēji, gan amatnieki, gan mednieki, gan mājražotāji. Paredzēta plaša programma visas dienas garumā. No plkst 12.00  darbosies „Zaļais tirdziņš”. Festivāla ietvaros norisināsies „Vasaras Dabas Garšas sarunas”. Tas būs jau trešais šefpavāra Ērika Dreibanta un viņa domubiedru un „Restorāna 3” kolēģu rīkotais pasākums. Dabas Garšas sarunās kā runātāji tiek aicināti dažādu jomu zinātāji, kurus visus vieno tēma – DABAS GARŠA visdažādākajās izpausmēs – kulinārijā, ģeogrāfijā, mākslā, zinātnē. Dabas Garšu sarunu vedējs būs Māris Olte. Un klausītāji var būt visi, kam tuva Dabas Garša. „Vasaras Dabas Garšas sarunās” Zaubē runāties aicināti -  „Vienkoču parka” saimnieks Rihards Vidzickis – „Trauki no vienkoča un koku sugu īpašības”, „Valtera restorāna” šefpavārs Valters Zirdziņš – „Vienkāršība un patiesums. Bez glamūra un snobisma.Par Latvijas produktiem”,  „Raunas cepļa” saimnieks Edmunds Cinis – „Viss par mālu un māla traukiem”,  mednieks Jānis Kļaviņš – „Medījuma gaļas nogatavināšana”, biologs Viesturs Lārmanis – „Liellopi savvaļas ganībās”, biškopis Jānis Sietiņsons – „Bišu ganības un biomedus”, „Kalna Gavieši” saimnieks Ziedonis Vilciņš – „Mežs kā savvaļas dārzs”, „Lauku tēja” saimniece Brigita Lūkina –„ Savvaļas augu tējas”.

Festivālā būs iespēja nogaršot savvaļas ēdienus – uz iesma ceptu mežacūku, kūpinātas zivis, meža gaļas zupu u.c.; būs arī mājās darināta alus un „Veselības laboratorijas” stipro dzērienu degustācijas. Bērnus gaidīs radošās darbnīcas ar dabas materiāliem, konkurss „Dabas gleznas” un dažādas spēles, kā arī Ogres tehnikuma mežsaimniecības tehnikas demonstrējumi. Muižas parkā -  loka šaušana lieliem un maziem. Vakara izskaņā zaļumballe kopā ar grupu „Novadnieki”.

Biļetes uz „Vasaras Dabas Garšas sarunām”, degustācijām un zaļumballi   – pieaugušajiem-       5 €, bērniem no 12 gadiem -2 €; no plkst. 20.30 – 2 € (ieeja zaļumballē). Tā kā vietu skaits ierobežots, aicinām iepriekš rezervēt biļetes līdz 7. jūlijam, rakstot uz epastu: turisms PIE and PUNKTS lv. Radošās darbnīcas un spēles būs bez maksas vai par pakalpojuma sniedzēju cenām.

 

Informāciju sagatavoja:

Ieva Dreibante

Zaubes savvaļas kulinārā fetsivāla koordinatore

Ieva.dreibante PIE gmail PUNKTS com

26850417

09.06.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031