Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 3. līdz 5.jūnijam Valmieras sadraudzības pilsētā Viljandi (Igaunija) jau 25.reizi norisināsies tradicionālās Hanzas dienas, kā laikā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs iepazīties ar daudzveidīgām tūrisma un atpūtas iespējām Valmierā. Valmieras stendā interesenti varēs saņemt aktuālo informāciju par brīvā laika pavadīšanas iespējām Valmierā un iecienītākajiem apskates objektiem.

Valmieras stendā apmeklētāji tiks iepazīstināti arī ar jauno tūrisma akciju “Ceļo līdz 100!”, kurā šogad, papildus jau esošajiem tūrisma apskates objektiem no Valmieras, Cēsīm, Kocēnu, Beverīnas un Burtnieku novadiem, ir iekļauti objekti arī no Viljandi un Viljandi novada. Turpinot attīstīt Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera zīmola “Enter Gauja” organizēto akciju “Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu”, ceļotāji, apmeklējot 60 tūrisma objektus un izmantojot to pakalpojumus, iegūs šī objekta unikālo kreļļu elementu, ko pievienot akcijas ķēdītei, veidojot savas stāstu krelles. Tāpat stenda apmeklētāji varēs nobaudīt arī SIA “Vīna darītava Matilde” ražoto produkciju, gan arī īsteni latviskas uzkodas – rudzu maizi ar kaņepju aizdaru un Jāņu sieru.

            3.jūnijā svinīgi atklājot Hanzas dienas, Viljandi pilsētas mērs Ando Kivibergs rīkos oficiālo pieņemšanu, kur piedalīsies arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Savukārt vakarā pilsētas ielās būs vērojams tradicionālais Hanzas dienu svētku gājiens, bet brīvdabas estrādi pieskandinās svētku koncerts.

            4.jūnijā Viljandi sadraudzības pilsētu pārstāvji tiks aicināti vienkopus, lai darba grupā kopīgi apspriestu līdzšinējo sadarbību, kā arī lemtu par 2017.gada sadarbības plāniem. Valmieras pilsētas pašvaldību darba grupā pārstāvēs Attīstības pārvaldes ārējo sakaru organizatore Maira Andžejevska-Akande. Pēc apspriedes paredzēta Viljandi pilsētas ekskursija, lai starptautiskos partnerus iepazīstinātu ar līdz šim pilsētā paveikto. Tāpat visas dienas garumā norisināsies Hanzas dienu amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Hanzas dienu svētku programmu ar muzikāli mākslinieciskiem priekšnesumiem kuplinās Valmieras Kultūras centra vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs “Gauja” un akordeonists Māris Rozenfelds.

Savukārt 5.jūnijā turpināsies Hanzas dienu tirgus, kā arī visā pilsētā notiks dažādas ar Hanzas laikiem saistītas aktivitātes.

            Hanzas dienās piedalīsies arī Viljandi sadraudzības pilsēta Kretinga (Lietuva), Ternopil (Ukraina), Porvoo (Somija), Ahrensburg (Vācija), Härnösand (Zviedrija) un Cumberland (ASV).

Tāpat Hanzas dienu laikā Viljandi stadionā norisināsies ikgadējais starptautiskais Viljandi futbola turnīrs “Hansa Cup 2016”, kurā spēkiem mērosies U-14 zēnu komandas no Vācijas, Lietuvas, Ukrainas, Igaunijas un Latvijas, ko šajā turnīrā pārstāvēs FK “Valmiera” 2003.gadā dzimušo zēnu komanda.

Seno Hanzas pilsētu savienība bija viduslaiku vācu tirgotāju organizācija, kas pakāpeniski pārvērtās par starptautisku Baltijas jūras un Ziemeļjūras baseina zemju pilsētu politisku savienību aptuveni ar 300 pilsētām. Savienības galvenais mērķis bija veicināt savstarpēju tirdzniecību un ekonomisko uzplaukumu.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Maira Andžejevska-Akande

Attīstības pārvaldes

Ārējo sakaru organizatore

29137907

 

 

01.06.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031