Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 20. līdz 21.maijam Valmierā norisināsies Vidzemē lielākā ikgadējā izstāde - gadatirgus „Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016”, kurā arī šogad varēs sastapt Burtnieku novada uzņēmējus, mājražotājus un amatniekus. Burtnieku novada stends “Vidzemes Uzņēmēju dienās” šogad būs apskatāms jau sesto reizi.

Burtnieku novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Kristīne Auziņa stāsta: “Burtnieku novada pašvaldībai nu jau par nostiprinājušos tradīciju ir kļuvusi piedalīšanās Vidzemes uzņēmēju dienās. Priecājamies, ka ar katru gadu mūsu novada uzņēmēji ar vien agrāk sāk interesēties, kad būs iespēja pieteikties dalībai novada kopīgajā stendā, kas mūs kā pašvaldību iepriecina, jo esam panākuši vēlamo rezultātu – aug uzņēmēju aktivitāte, kas ir būtisks priekšnoteikums jebkuras pašvaldības līdzsvarotai attīstībai. ”

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt Burtnieku novadā tapušo SIA “Valmiermuižas alus” alu un atspirdzinošos dzērienus, aplūkot un iegādāties SIA “Svenne” radītos meistardarbus – kaltus metāla izstrādājumus un īpaša dizaina sveces, kā arī “Valmiermuižas trusis” darinātos dažāda veida kažokādu izstrādājumus. Savukārt amatniece Aiga Vosa izrādīs darinātās galvassegas, lina apģērbus un aksesuārus ar tautisku pieskaņu. Apmeklētajiem būs iespēja iepazīties arī ar ZS “Lejas Robežnieki”, kuru specialitāte ir profesionāla govju ārstēšana un aprūpe, SIA “Gercini” radīto mazu, gudru elektrības monitoringa sistēmu “GDog” un SIA “Vidzemes logi” piedāvātajiem jaunumiem, kas tapuši logu ražotnē. Paralēli ražotāju piedāvājumam būs iespēja saņemt informāciju par tūrisma un atpūtas iespējām Burtnieku novadā, ko prezentēs pašvaldības pārstāvji.

“Lai sniegtu iespēju visiem interesentiem aktīvi un praktiski darboties, reizē iepazīstot Burtnieku novada vērtības, pašvaldības stendā piedāvāsim īpašas aktivitātes stenda apmeklētājiem – mazie varēs krāsot un taisīt dziju mandalas, bet lielajiem apmeklētājiem SIA “Svenne” piedāvās uz vietas pašiem izkalt kapara rotas. Pie mums ciemosies arī četrkājainie Valmiemuižas staļļa iemītnieki,” piebilst K. Auziņa.

“Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016” ir vieta, kur iepazīstināt Burtnieku novadu caur amatu prasmēm, garšu, smaržu un aktīvo atpūtu, veicinot uzņēmējdarbības attīstību.

 

Informāciju sagatavoja:

Ieva Reihmane

Burtnieku novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 20219631, e-pasts: prese PIE burtniekunovads PUNKTS lv

17.05.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031