Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Īpašā preses konferencē ar radošu Latvijas personību klātbūtni 6.aprīlī tiks izziņota programma Cēsu jubilejas svētkiem “Cēsis 810”.

Preses konferencē, kas notiks 6.aprīlī plkst.14 Kultūras ministrijas zālē, Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 11a, piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, komponists Rihards Zaļupe, gastronomiskā māksliniece un TV personība Gundega Skudriņa, festivāla “FonoCēsis” rīkotājs Jānis Sildniks, jubilejas koncerta “Cēsis Skan” mākslinieciskais vadītājs Juris Vaivods, etno-eko festivāla “Sviests” rīkotāja Daina Zalāne un Cēsu Kultūras un tūrisma centra vadītāja vietniece Ilona Asare.

Kultūras ministre Dace Melbārde: “Cēsis brīnišķīgi apliecina spēju novērtēt kultūras lomu pilsētas attīstībā un pārvērst to reālā novada izaugsmes dzinējspēkā. Kultūra ir stiprinājusi pilsētas zīmolu, pievērsusi plašu sabiedrības uzmanību norisēm pašvaldībā, kā arī piesaistījusi Cēsīm jaunus un radošus cilvēkus.”

Cēsis savu apaļo jubileju, kā ierasts, svinēs jūlija nogalē – no 22.jūlija līdz 24.jūlijam. Atšķirība no citiem svētkiem svinības šogad paredzēts trīs dienu garumā, kur katra no tām būs piepildīta ar pilnvērtīgu kultūras un citu aktivitāšu programmu.

“Daudzi vēl atceras Cēsu 800 gadu jubileju, kas nenoliedzami bija grandioza, un, lai arī šogad programma nav tik vērienīga, kā pirms desmit gadiem, tā viennozīmīgi ir tikpat kvalitatīva, un sev interesējošas aktivitātes varēs atrast ikviens svētku apmeklētājs,” stāsta Jānis Rozenbergs, piebilstot, ka “paši šo jubileju uzskatām par īpašu, un esam to ilgi plānojuši un strādājuši, lai panāktu, ka mūsu svētki šovasar izskan kā viens no labākajiem pasākumiem, ko apmeklēt Latvijā”.

Preses konferences dalībnieki iepazīstinās ar plāniem, kā svētki šogad tiks padarīti īpaši, kā arī atbildēs uz jautājumiem par pašu svētku programmu, savukārt konferences apmeklētājus sagaida īpašs pārsteigums un iespēja pašiem piedalīties svētku tapšanā.

Pērn Cēsu svētkos viesojās lielākais apmeklētāju skaits kopš 2006.gada. Kopumā Cēsu 809.jubileju svinēja vairāk nekā 25 000 cilvēku. Paredzams, ka šogad šis skaitlis varētu būt krietni lielāks.

Tāpat, kā pērn, arī šogad visi “Cēsis 810” pasākumi, pateicoties Cēsu novada pašvaldības un sponsoru atbalstam, būs bezmaksas.

Cēsis dibinātas 1206.gadā un ir trešā vecākā pilsēta Latvijā. Jau kopš 19.gadsimta beigām Cēsis pazīstamas kā mākslas, kultūras un atpūtas centrs, un arī šobrīd pilsētas kultūras un mākslas ambīcijas izskan visas valsts mērogā. Pēc Eiropas Komisijas pasūtījuma veikts apkopojums pērn Cēsis ierindoja kā labās prakses piemēru kopā ar 69 citām Eiropas kultūras lielpilsētām, kurās veiksmīga pilsētu un reģionu attīstība bijusi balstīta tieši kultūrā.

 

Informāciju sagatavoja:

Kārlis Pots,

Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs

Tālr.: 64121677; e-pasts: karlis.pots PIE dome.cesis PUNKTS lv

23.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031