Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 13. līdz 14.martam Smiltenē, Zviedru dienu ietvaros, viesojās Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms. Zviedru dienas tika atklātas 13.marta pēcpusdienā ar Smiltenes Tautas teātra iestudēto zviedru autores Agnetas Pleijeles izrādi “Daži vasaras vakari zem saules” Smiltenes pilsētas Kultūras centrā.

Pēc izrādes notika pieņemšana pie Zviedrijas vēstnieka un zviedru fotogrāfa Peo Jonsona izstādes “Zviedrijas un Latvijas daba” atklāšana.

“Smiltene ir bagātīga pilsēta ar labi izglītotu un funkcionējošu sabiedrību. Biju gandarīts uzzināt, ka Smiltenē ir tik zems bezdarba līmenis. Mani patīkami pārsteidza, ka vairāk nekā 300 darba vietas šajā novadā nodrošina uzņēmumi ar Zviedrijas investīcijām: Artex, Troll Nursery un Stora Enso. Tomēr visvairāk mani iepriecināja ārkārtīgi profesionālais un entuziastiskais Smiltenes Tautas teātris, prezentējot Agnetes Pleijeles izrādi “Daži vasaras vakari zem saules.” Man bija prieks satikt jaukus, viesmīlīgus un dzīves spara pilnus cilvēkus Smiltenē. Ceru drīzumā atgriezties,” ar iespaidiem pēc vizītes dalās Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms.

14.martā Zviedrijas vēstnieks H.Landerholms, Zviedrijas vēstniecības projektu vadītāja Gaļina Aizvakara un Zviedrijas Tirdzniecības un investīciju padomes vadītājs Latvijā Ansis Mūrnieks tikās ar Smiltenes novada domes pārstāvjiem, lai iepazītos ar Smiltenes novadu, pārrunātu novada ekonomisko attīstību, demogrāfijas un nodarbinātības jautājumus.

Smiltenes tehnikuma direktors Andris Miezītis zviedrus iepazīstināja ar pagājušajā gadā noslēgto, vērienīgo Smiltenes tehnikuma rekonstrukciju, kuras laikā tehnikuma ēkās un iekārtās tika ieguldīti teju 9 miljoni eiro no Eiropas fondu līdzekļiem.

Pēc tehnikuma apmeklējuma H.Landerholms Smiltenes ģimnāzijā atklāja Latvijas un Zviedrijas karikatūristu darbu izstādi “Aci pret aci ar klimatu”, kas veltīta dabas aizsardzības tēmai un kuras ietvaros norisināsies konkurss skolēniem. Zviedrijas vēstnieks atklāja arī izstādi “Zviedru kriminālromānu ainas”, kura ir apskatāma vēl līdz 24.martam Smiltenes novada bibliotēkā.

Zviedrijas pārstāvji devās vizītē uz Zviedrijas uzņēmumu “TROLL Nursery”, lai aplūkotu, kā Smiltenē tiek gatavotas bērnu mēbeles, kuras tiek eksportētas uz daudzām pasaules valstīm.

Šogad Zviedrijas vēstniecība pavisam ieplānojusi 11 Zviedru dienas dažādās Latvijas pilsētās. Visi pasākumi ir atklāti jebkuram interesentam.


Līga Hofmane,
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel. 28334474
e-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv

www.smiltene.lv
http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/
www.facebook.com/SmiltenesNovads
https://twitter.com/SmiltenesNovads
www.instagram.com/smiltenes_novads

 

17.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031