Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Starpreģionu sadarbības programma INTERREG EUROPE 2014.-2020.gadam (turpmāk – programma) aicina piedalīties otrajā projektu konkursā, kas notiks no 2016.gada 5.aprīļa līdz 2016.gada 13.maijam.

 

Projektus iespējams iesniegt visās programmas prioritātēs:
  • pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācijas;

  • mazo un vidējo komersantu konkurētspēja;

  • ekonomika ar zemu oglekļa  dioksīda emisiju līmeni;

  • apkārtējā vide un efektīva resursu izmantošana (īpaši gaidīti).

Projektiem ir jāsekmē Eiropas reģionālās attīstības politika un programmu ieviešana, galvenokārt darbības programmās „Investīcijas izaugsmē un nodarbinātībā” un „Eiropas teritoriālās sadarbības” mērķa programmās (katrā projektā vismaz pusei no partnerībā iesaistītiem reģioniem jāsekmē Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķu programmu ieviešana).

Projekta partnerībā jāpiedalās partneriem no vismaz trīs valstīm (t.sk. no vismaz divām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm).

Programmas atbalstam var pieteikties valsts budžeta iestādes, no valsts budžeta daļēji finansētas atvasinātās publiskās personas un to izveidotās iestādes, pašvaldības un to izveidotās iestādes, biedrības un nodibinājumi no visas ES teritorijas, Norvēģijas un Šveices.

Projektos ieteicams iesaistīt partnerus (attiecīgās institūcijas), kas ir atbildīgi par politikas instrumentiem, kuru ieviešanu plānots sekmēt. Piemēram, ja plānots sekmēt darbības programmas „Investīcijas izaugsmē un nodarbinātībā” ieviešanu, partnerībā vēlams iesaistīt par attiecīgo politiku atbildīgo nozares ministriju. Gadījumā, ja atbildīgā institūcija par politikas izstrādi un ieviešanu nav partnerībā,  no tās ir nepieciešams saņemt atbalsta vēstuli.

Informācija par kontaktpersonām Latvijā atbalsta vēstuļu saņemšanai darbības programmas „Investīcijas izaugsmē un nodarbinātībā” ieviešanas sekmēšanai pieejama VARAM tīmekļa vietnē.

Programmas līdzfinansējuma likme valsts budžeta iestādēm, no valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām un to izveidotām iestādēm, kā arī pašvaldībām un to izveidotām iestādēm ir 85% no attiecināmajiem izdevumiem, savukārt biedrībām un nodibinājumiem 75%. Līdzfinansējums attiecīgi 15% un 25% apmērā jānodrošina projekta partneriem.

Ņemot vērā, ka programmas valoda ir angļu valoda, projektu pieteikumi jāiesniedz angļu valodā.

Projektu konkursa nosacījumi, saistītie dokumenti un cita noderīga informācija pieejama Programmas interneta vietnē:http://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar programmas Nacionālā kontaktpunkta Latvijā kontaktpersonu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā Ilgu Gruševu - E-pasts: ilga.gruseva PIE varam.gov PUNKTS lv; tālr.: 67026472. Papildus informāciju varat uzzināt, sazinoties ar programmas Kopīgā Sekretariāta pārstāvjiem. Kontaktinformācija ir atrodama programmas tīmekļa vietnē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pilda Nacionālās atbildīgās iestādes funkcijas Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa „Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu, tai skaitā starpreģionu sadarbības programmas INTERREG EUROPE koordinācijai Latvijā.

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālr. 67026418 
E-pasts: prese PIE varam.gov PUNKTS lv 
www.varam.gov.lv

14.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031