Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Burtnieku novada pašvaldībai, līdztekus citām Latvijas pašvaldībām, tekošajā ES fondu plānošanas periodā ir pieejams finansējums Lauku attīstības plāna pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos”. Šī pasākuma ietvaros tiek atbalstīta esošo pašvaldībai piekritīgo grantēto ceļu pārbūve, kā arī jaunu pašvaldības ceļu izbūve.

Atsaucoties uz augstāk minēto, patlaban pašvaldībā noris aktīvs darbs pie jauna ceļa Valmieras pagastā izbūves plānošanas, ar mērķi savienot esošo savrupmāju un uzņēmējdarbības teritoriju Pilātu ciemā jeb Pilātu ceļa savienošanu ar Jāņa Ziemeļnieka ielu Valmieras pilsētā. Plānotās ieceres mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstīšanos lauku teritorijā, kā arī sekmēt apdzīvotības saglabāšanos un jaunu privātmāju apbūves teritoriju attīstīšanos Valmieras pagastā. Ceļa izbūves ietvaros plānota arī visu nepieciešamo inženiertehnisko komunikāciju – ūdensvada, kanalizācijas un apgaismojuma tīklu izbūve, tādējādi ceļot šīs teritorijas pievilcību un sekmējot tās attīstības potenciālu.

Lai sekmīgi īstenotu jaunizbūvējamā ceļa izbūves projektu un piesaistītu ES finansējumu, nepieciešama ceļam piegulošo zemes īpašnieku piekrišana ieceres īstenošanai. Interesentiem, kuriem nav iespēju sazināties ar pašvaldību darba laika ietvaros, tiek organizētas atsevišķas informatīvās sanāksmes - 21. martā, 4. aprīlī un 18. aprīlī no plkst. 17:30 līdz plkst. 19:00. Informatīvo sanāksmju norises vieta -  Vanagu ielā 4, 2. stāva sēžu zālē, Valmiermuižā, Valmieras pagastā. Šo sanāksmju laikā būs iespēja detalizētāk iepazīties ar ieceri, uzdot sev interesējošus jautājumus kā arī saņemt citu informāciju.

Lai sekmīgi organizētu viedokļu apkopošanu un nepieciešamo formalitāšu sakārtošanu, ieinteresētie īpašnieki aicināti uz sanāksmi ņemt līdzi sekojošus dokumentus:

Fiziskām personām:

  • zemes grāmatas kopiju,
  • robežu plāna kopiju,
  • ja īpašnieku pārstāv pilnvarnieks, pilnvarojumu apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu.

Juridiskām personām:

  • zemes grāmatas kopiju,
  • robežu plāna kopiju,
  • ja īpašnieku pārstāv pilnvarnieks, pilnvarojumu apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu,
  • juridiskās personas lēmējinstitūcijas lēmuma par piekrišanu nekustāmā īpašuma daļas, kas nepieciešama inženierbūvēm un inženierkomunikācijām, labprātīgai atsavināšanai, oriģināls vai apliecināta kopija.

Ja Jums nebūs iespēja ierasties uz augstākminētajām informatīvajām sanāksmēm, aicinām parakstītus iesniegumus ar nepieciešamajiem pielikumiem nosūtīt Burtnieku novada pašvaldībai uz pasta adresi: Vanagu iela 4, Valmiermuiža, Valmieras pagasts, Burtnieku novads, LV-4219, ar e-parakstu apliecinātu iesniegumu un nepieciešamos pielikumus sūtīt uz e-pasta adresi: info PIE burtniekunovads PUNKTS lv vai izmantot vienoto valsts un pašvaldību pakalpojumu portālu www.latvija.lv. Iesniegumi pieejami Burtnieku novada pašvaldības mājas lapā www.burtniekunovads.lv, sadaļā “Attīstība”.    

Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Burtnieku novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāju Kristīni Auziņu, zvanot pa tālr.: 29320067 vai rakstot uz e-pastu: kristine.auzina PIE burtniekunovads PUNKTS lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Auziņa

Burtnieku novada pašvaldības

Attīstības nodaļas vadītāja

Tālr.: 29320067, e-pasts: kristine.auzina PIE burtniekunovads PUNKTS lv

09.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031