Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Sestdien, 16. janvārī, Lielvārdē notiks Latvijas Pašvaldību savienības paspārnē izveidotās apvienības „Sabiedrība ar dvēseli" sanāksme un apvienības organizētā konkursa finālam izvirzīto iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu prezentēšana un izvērtēšana, lai suminātu iniciatīvu grupas un pašvaldības, kas atbalstījušas iedzīvotāju centienus pilnveidot un uzlabot savu dzīves vidi.

Kocēnu novada dome iesniedza apvienības Vidzemes reģiona konkursā vairākus pašvaldības finansētos iedzīvotāju iniciatīvu grupu pagājušā gadā īstenotos projektus. Žūrijas komisija kā pretendentus veiksmīgākā Vidzemes reģiona projekta titulam no Kocēnu novada ir izvirzījusi divus projektus.

Viens no tiem ir biedrības "Rubenes Anši" projekts “Vides labiekārtošanas projekts - ģimenei, atpūtai”. Projekta ietvaros izveidotas drošas trepes ar margām pastaigu takai, izveidoti balsti slīkšņainajā krasta zonā un zem dēļu platformas šķembu slāņa, izveidota ugunskura vietu un malkas novietne, uzbūvēti soliņi, uzstādīta vasaras tualete, izveidots nožogojums no dabiskiem materiāliem, iegādāta un uzstādīta kūpinātava, kā arī izgatavots šķirojamo atkritumu stends.

Otrs izvirzītais projekts ir Rubenes iniciatīvas grupas projekts “Veļas žāvētavas rekonstrukcija – atpūtas vietas izveide Rubenes ciemā”. Projekta ietvaros atjaunota un jaunām vajadzībām pielāgota esošā veļas žāvētava. Daļa no tās nojaukta pilnībā, un vietā izveidota puķu dobe. Izveidota jauna atpūtas vieta, kuru var izmantot gan bērni, gan viņu vecāki un vecvecāki, gan apkārtējo māju seniori. Saglabāta arī veļas žāvēšanas zona. Darbu veikšanā iesaistījās apkārtējo māju iedzīvotāji.

Apvienības „Sabiedrība ar dvēseli” noslēguma pasākumā Lielvārdē tiks noteikts katra reģiona - Vidzemes, Zemgales, Latgales, Kurzemes un Rīgas uzvarētājs, kas pretendēs uz nacionālo balvu un tiks noteikts ar balsošanas palīdzību. Konkursa reģionālie laureāti saņems naudas balvas - 1.vietai 100 eiro, 2. un 3. vietai - 50 eiro. Savukārt viens no pieciem fināla projektiem - reģiona laureātiem, saņems konkursa nacionālo balvu 500 eiro apmērā. Svētku koncertā uzstāsies grupa no Kocēnu novada Vaidavas - “Rudolf & Red Nosers”.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Kocēnu novada domes finansētu iedzīvotāju iniciatīvu projektu konkursā tika saņemti 13 pieteikumi, kurus saskaņā ar konkursa nolikumu izvērtēja vērtēšanas komisija. Finansējums tika piešķirts 11 projektiem. Iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu konkursu Kocēnu novada dome rīkoja jau trešo gadu, un šim mērķim 2015. gada budžetā pašvaldība paredzēja finansējumu 7000 eiro apmērā. Viena projekta pieteikuma īstenošanai no pašvaldības pieprasītā finansējuma maksimālais apjoms bija 700 eiro. Šāda veida konkursu Kocēnu novada dome izsludinās arī šogad.

 

Informāciju sagatavoja:

Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
Mob.tel.: 26422411
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

15.01.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031