Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

2015.gada 16. novembrī Smiltenē ar Smiltenes novada jauniešiem tikās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), Latvijas Jaunatnes padomes (LJP), Alūksnes novada pašvaldības, Latvijas Republikas simtgades jauniešu rīcības komitejas, Smiltenes novada domes pārstāvji un domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, lai kopā diskutētu par iespējamajiem jaunatnes nozares attīstības virzieniem Smiltenes novadā.

Atklājot tikšanos, G. Kukainis uzsvēra, ka, lai arī cik attīstīta būtu Smiltenes novada infrastruktūra vai kāda cita joma, šobrīd darbs ar jauniešiem ir nepietiekams un to nepieciešams attīstīt. “Latvijā un arī Smiltenē bieži ir novērojama gerontokrātija – situācija, kad vadošo politiķu lielākais vairums ir gados vecāki un salīdzinoši maza daļa lēmuma pieņēmēju ir jauni cilvēki. Rezultātā rodas gadījumi, kad lēmumus par jauniešiem aktuāliem tematiem pieņem politiķi, kuri paši jau sen vairs nav jaunieši. Lai mainītu pastāvošo sistēmu, jauniešiem ir aktīvi jāiesaistās valstī notiekošajos procesos un jālīdzdarbojas!” mudina G. Kukainis.

IZM politikas iniciatīvu un attīstības departamenta pārvaldes vecākā referente Marika Arkliņa iepazīstināja ar ministrijas darbības jomām un atbildībām, kas saistītas ar jauniešiem un izteica darba ar jaunatni pilnveidošanas idejas Smiltenes novada pašvaldībai. Savukārt LJP izpilddirektore Inese Šubēvica aicināja visus klātesošos darboties praktiski – nosakot tās lietas, kuru Smiltenes novadā pietrūkst, ko var darīt paši jaunieši un kā var palīdzēt pašvaldība.

Grupu diskusijās tika secināts, ka Smiltenes pašvaldībai nepieciešams izveidot atsevišķu jaunatnes lietu speciālista struktūrvienību ar jaunatnes lietām paredzētu finansējumu, jaunieši vēlas atsevišķu jauniešu centru, kur pavadīt brīvo laiku un apgūt jaunas prasmes, kā arī vēlētos iesaistīties starptautiskos projektos, rīkot “Jauniešu dienu” u.c. aktivitātes.

Smiltenes novada dome pateicas visiem dalībniekiem par vērtīgo diskusiju, iespēju robežās ņems vērā saņemtos ieteikumus un uzsāks darba ar jaunatni attīstīšanu.

Šī tikšanās bija otrā IZM pasākumu ciklā, kad ministrijas un jaunatnes nozares speciālisti dodas uz Latvijas pašvaldībām, lai rosinātu attīstīt darbu ar jaunatni.

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Hofmane

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
Mob.tel. + 371 28334474

www.smiltene.lv

http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/

https://twitter.com/SmiltenesNovads

www.facebook.com/SmiltenesNovads

 

20.11.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031