Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien, 13. novembrī pulksten 13:00 Valmierā, Vadu ielā 3 notika Valmieras tehnikuma atjaunotās un jaunuzceltās ēkas atklāšanas svinīgais pasākums, kurā godpilnais lentas griešanas pienākums tika uzticēts Valmieras tehnikuma direktoram Ērikam Spuriņam, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājam Jānim Baikam un Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniecei un departamenta direktorei Evijai Papulei. Savukārt klātesošos uzrunāt un sveikt bija ieradusies Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās, kā arī uzņēmumu, tehnikumu, iestāžu vadītāji un daudzi citi šajā nozīmīgajā projektā iesaistītie.  

“Valmiera ir spējusi sevi pierādīt kā pilsētu, kurā izglītībai ir ļoti svarīga loma. Uz darba tirgus vajadzībām orientēta izglītība ir ļoti nozīmīgs solis ne vien tehnikuma turpmākajā darbā, bet arī profesionālās izglītības izaugsmē, kā arī pilsētas, reģiona un valsts ekonomiskajā attīstībā, jo audzēkņiem paveras lielākas iespējas pēc mācībām atrast darbu vai uzsākt uzņēmējdarbību,” uzsver Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. “Ieviešot duālās izglītības programmas, ieguvēji ir visi – gan jaunieši, gan uzņēmējdarbība, gan pilsēta” atzīst J.Baiks. “Tādēļ ir patiess prieks, ka būvdarbi ir beigušies un Valmieras tehnikums turpinās iesākto jaunās, moderni aprīkotās un labiekārtotās telpās, piesaistot jauniešus ne vien no Valmieras pilsētas, apkārtējiem novadiem, bet visa Vidzemes reģiona un Latvijas.”

Klātesošos uzrunāja arī Valmieras tehnikuma direktors Ēriks Spuriņš, uzsverot: “Mācību iestāde tapusi par modernu un mūsdienīgu mācību centru Latvijā. Nedrīkst aizmirst, ka izglītības iestādes galvenais uzdevums ir sagatavot izglītotas, radošas un konkurētspējīgas personības, kuras ar savām idejām un darba rokām veicinātu Valmieras, Vidzemes, Latvijas un Eiropas uzņēmumu izaugsmi un attīstību,” uzsver Valmieras tehnikuma direktors.

Šobrīd Valmieras tehnikums ir viena no lielākajām profesionālajām izglītības iestādēm visā Vidzemes reģionā. 2015.gada 1.septembrī mācības Valmieras tehnikumā uzsāka 704 audzēkņi 12 dažādās specialitātēs Valmierā un 6 specialitātēs teritoriālajā struktūrvienībā Rankā.

Informāciju sagatavoja:

Maira Andžejevska

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tālr.: 29137907

13.11.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031