Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Trešdien, 30. oktobrī Cēsīs darba vizītes laikā viesojās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Vizītes sākumā ministrs tikās ar Cēsu novada pašvaldības pārstāvjiem, vēlāk apmeklējot ēkas, kurās nepieciešami energoefektivitātes pasākumi, kā arī tikās ar Z(in)oo vadītāju Paulu Irbinu un devās uz Vides Risinājumu institūtu. Tikšanās laikā Cēsu novada pašvaldībā tika prezentēti pēdējā laikā paveiktie un plānotie darbi, kā arī apspriesti šī brīža aktuālie jautājumi. Gerhards galvenokārt bija ieinteresēts vides objektu attīstībā un energoefektivitātes attīstībā, kā arī tika iepazīstināts ar attīstības plāniem – par Cīrulīšu teritoriju, Vecpilsētas labiekārtošanu, stadiona būvniecību, degradēto teritoriju revitalizāciju, Stacijas laukuma izbūvi, publisko ēku siltināšanas nepieciešamību, kā arī skarts jautājums par atskurbtuves nepieciešamību.

Savukārt ministrs informēja par Eiropas Savienības fondu investīcijām 2014.-2020.gada plānošanas periodā, par finanšu avotiem energoefektivitātes paaugstināšanai ēkām, kā arī par Eiropas Savienības strukturālo un investīciju fondu mērķi „Eiropas teritoriālā sadarbība” 2014. – 2020.gadam. Pēc diskusijas ar pašvaldības amatpersonām, notika tikšanās mediju pārstāvjiem, kur K.Gerhards atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto jauno Administratīvi teritoriālās reformas koncepciju.

Ministrs klātienē apmeklēja Cēsu Izstāžu namu, iepazīstoties ar ēkas klimata stāvokli. Apskatīja bijušās Cēsu Profesionālās vidusskolas telpas,  kur pašlaik darbojas kopā strādāšanas telpa “SKOLA6”. Ministrs piekrita, ka nepieciešami siltināšanas pasākumi, kā arī augstu novērtēja pašvaldības iniciatīvu attīstīt kopā strādāšanas telpu, tādējādi efektīvi izmantojot ēku un radot vidi, kur attīstīties radošiem cilvēkiem. Tāpat ministrs apskatīja arī citas publiskas ēkas, kurām nepieciešami energoefekttivitātes pasākumi – Cēsu Pastariņu pamatskolas telpas un bijušās Cēsu novada pašvaldības telpas Raunas ielā 4.

Pēc ēku apskates ministrs devās iepazīšanās vizītē uz Zinātnes centru “Z(in)oo” un Vides risinājumu institūtu.

Informāciju sagatavoja
Aleksandrs Abramovs
Cēsu novada pašvaldības
Komunikācijas speciālists
t. 64121677
aleksandrs.abramovs PIE cesis PUNKTS lv

02.10.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031