Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Sestdien, 3. oktobrī, VALKAS ĢIMNĀZIJA svinēs savu 95. DZIMŠANAS DIENU, kas vienlaikus būs ievadījums gaidāmajai skolas simtgadei. Svētku diena piesātināta ar pasākumiem pašā skolā – telpu apskati un atskatu skolas vēsturē, neparastu ceļojumu laikā, savdabīgu klases stundu un atmiņu stāstiem, tiekoties bijušajiem klasesbiedriem, kā arī skanīgu un sirsnīgu koncertu pilsētas kultūras namā.

Svētki tiek ieskandēti jau piektdien, 2. oktobrī, kad svinībām ļausies pašreizējie ģimnāzijas audzēkņi, piedaloties neparastās mācību stundās: interaktīvā vēstures stundā par skolas pagātni, dzīves gudrību stundā, tiekoties ar skolas absolventiem un klausoties viņu pārdomās par saviem skolas gadiem un to bruģēto ceļu tālākajā dzīvē, radošajā stundā, kurā darinās rudenīgus rotājumus skolas telpām svētku reizei un īpašu filmiņu par sevi šodien šajā vidē. Svētku diena beigsies ar skolēnu kolektīvu koncertu.

3. oktobrī skolas durvis atvērtas jau no plkst. 9:00, kad ikvienu interesentu laipni sagaidīs un pa skolas telpām izvadās gidi – pašreizējie 11. klases skolēni. Katrs svētku dalībnieks aicināts reģistrēties (ziedojums € 5,00), vienlaikus atstājot savus kontaktus iespējamajai turpmākajai sadarbībai. Plkst. 16:00 uz īpašu tikšanos tiek aicināti esošie un bijušie skolotāji un skolas darbinieki. Plkst. 18:00 no skolas telpām dosimies uz pilsētas kultūras namu, kur varēs baudīt svētku koncertu „Valcēnieši Valkai”. Tajā uzstāsies ne tikai Valkas ģimnāzijas koris un deju kolektīvs „Vendīgs”, bet arī mūzikas skolas audzēkņi un izpildītājmākslinieki, kuri sevi sauc nu jau par bijušajiem valcēniešem, tomēr savu dzimto pilsētu un skolu neaizmirst.

Pēc koncerta plkst. 20:00 absolventi tiek aicināti atcerēties skolas gadus un savdabīgu stundu, proti, klases stundu, kuru vadīs pašreizējie skolotāji, rosinot ļauties atmiņām par saviem skolotājiem un viņu īpašo devumu. Atmiņu stāsti būs pamats grāmatai par skolotājiem, kas iecerēta uz skolas 100. dzimšanas dienu.

No plkst. 22:00 skolas zālē spēlēs grupa „Baltie lāči”, aicinot ļauties dejas solim dažādu vecumu absolventus. Tāpat turpināsies sarunas klasēs līdz pat svētdienas rītam.

Pasākuma vakara cēlienā darbosies skolas kafejnīca „Sprints”.

Valkas ģimnāzija un tās kolektīvs gaida ciemos absolventus (neatkarīgi no beigšanas gada), bijušos skolotājus un skolas darbiniekus.  Uz sirsnīgu, gaišu atmiņu caurstrāvotu tikšanos un līksmiem svētkiem Valkas ģimnāzijā!

Skolas jubilejas pasākumus organizē Valkas ģimnāzijas kolektīvs.

 

Informāciju sagatavoja:

Dace Langenfelde
Valkas ģimnāzija, projektu koordinatore (project coordinator)
tālr. 29100808
www.valkasgimnazija.lv

28.09.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031