Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien Valmieras Valsts ģimnāzijā (Leona Paegles ielā 40) viesojās LR Kultūras ministre Dace Melbārde, kura kopā ar 10. klases skolēniem piedalījās ģeogrāfijas mācību stundā.

Vaicāta, vai Kultūras ministre atbalsta šāda veida akcijas, Dace Melbārde atzina: “Es ļoti atbalstu šāda veida akcijas, tādēļ arī nekavējoties piekritu tajā piedalīties. Izglītības jautājums jau ilgstoši ir politiskajā dienaskārtībā gan kā nodrošināt kvalitāti izglītībā, gan arī par arvien aktuālo pedagogu atalgojumu, līdz ar to šāda akcija ir viena no metodēm, kā politiķiem dot iespēju viesoties skolās, aprunāties gan ar skolēniem, gan pedagogiem un iedziļināties šajā jautājumā klātienē.” Ikviens lēmums ir jāpieņem, balstoties uz rūpīgu analīzi un pieredzi, un jo lielāka tā būs, jo vieglāk būs saprast, kādu lēmumu pieņemt un kādas būs tā sekas. “Esmu ļoti iepriecināta, ka akcijai “Skolas diena” bija liela deputātu atsaucība! Ir laiks ķerties no vārdiem pie darbiem, un ceru, ka turpmāk šī akcija gūs arī lielāku ministru atsaucību,” piebilst D.Melbārde.

Pēc ģeogrāfijas stundas, ministre tikās ar VVĢ aušanas studijas “Riekums” ilggadējo vadītāju Janīnu Grāveri, aplūkojot un izzinot aušanas studijas darbību. Vizītes gaitā D.Melbārde uz diskusiju pulcināja 11.klašu skolēnus, lai iepazīstinātu ar Latvijas simtgadei veltītajiem pasākumiem un iecerēm, kā arī atbildētu uz viņus interesējošiem jautājumiem. Jāpiebilst, ka LR Kultūras ministre Dace Melbārde ir VVĢ absolvente.

Kultūras ministre Valmieras Valsts ģimnāzijā (VVĢ) ieradusies, atsaucoties uz Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) akcijai “Skolas diena 2015”, lai politiķi un valdība vienu dienu iejustos pedagoga ikdienā, iedziļinoties skolotāja darba ne vienmēr līdz galam izprastajā specifikā. Ierodoties VVĢ, ministre tikās ar VVĢ jauno direktoru Artūru Skrastiņu un devās uz mācību klasi pie 10.klases skolēniem.

No 21.–25.septembrim notiek LIZDA akcija “Skolas diena 2015”, kuras laikā 12.Saeimas un pašvaldību deputāti, kā arī nozaru ministri tika aicināti kļūt par pedagogu “ēnām”, lai veicinātu izpratni par pedagogu nozīmīgo un atbildīgo lomu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā ikvienam bērnam. No valdības Kultūras ministre D.Melbārde vienīgā atsaucās šim aicinājumam..

LIZDA akcija “Skolas diena” norisinās jau ceturto gadu un politiķu vidū gūst arvien plašāku atbalstu. Šogad akciju “Skolas diena” LIZDA rīko Pasaules Skolotāju dienas ietvaros, kurā īpaši izcelts temats par skolotāju motivāciju un spēju izmantot visu savu radošo potenciālu ikdienas darbā. Pēc vizītēm skolā deputāti un politiķi tiks aicināti aizpildīt novērtējuma anketas, kurās LIZDA vēlas noskaidrot, kādas ir iespējamās barjeras, kas varētu traucēt pedagogiem pilnvērtīgi veikt savus pienākumus un saglabāt patiesu motivāciju strādāt. Aptaujas anketas par pedagogu motivāciju aizpildīs arī paši skolotāji un skolu administrācija, iegūstot trīs pušu viedokļus. Tos paredzēts izvērtēt reģionālajās diskusijās oktobrī.

 

Informāciju sagatavoja:

Maira Andžejevska

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tālr.: 29137907

 

25.09.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031