Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien, 17. septembrī, labklājības ministrs Uldis Augulis apbalvo konkursa „Labākais sociālais darbinieks Latvijā - 2015" laureātus. Kopumā apbalvojumus saņem piecas sociālās darbinieces no piecām pašvaldībām: Daugavpils, Burtniekiem, Dobeles, Krustpils un Smiltenes.

Šāgada konkursā par galvenās balvas - titula "Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2015" - ieguvēju atzīta Arnita Freiberga. A. Freiberga ir Smiltenes Sociālā dienesta sociālā darbiniece ģimenēm ar bērniem.

Goda titula „Labākā sociālā darbiniece Latvijā 2015" ieguvēja saņem konkursa piemiņas balvu, veiksmes simbolu - M. Ķizuļa veidoto ozolkoka autordarbu „Četrlapu āboliņa lapa", kā arī LM Atzinības rakstu un LM sarūpēto naudas balvu - „Galactico" dāvanu karti 500 eiro apmērā. Četras pārējās nominantes katra saņem personalizēto piemiņas balvu - „Četrlapu āboliņa lapu", LM Atzinības rakstu un „Galactico" dāvanu karti 400 eiro vērtībā.

Labklājības ministrs Uldis Augulis uzsver: "Daudziem iedzīvotājiem sociālais darbinieks ir cilvēks, pie kura nākt pēc padoma, uz kuru paļauties un kuram uzticēties. Ik dienas viņi uzklausa neskaitāmu cilvēku likteņus un palīdz tos risināt. Sociālā darba profesija ir godājama, atbildīga un novērtējama, lai arī darbs ir grūts. Kā tiešām valstiski svarīgu profesiju sociālo darbu īpaši novērtējam valstij sarežģītās situācijās, kad, pateicoties jūsu zināšanām, profesionalitātei un ieguldītajam darbam, iespējams nodrošināt sociālo mieru.

Grūtības dod iespēju ne tikai novērtēt sociālajā jomā strādājošo sniegto ieguldījumu, bet liek iedziļināties šo darbinieku ikdienā. Tāpēc lielu uzmanību sociālajā politikā turpmākajos gados pievērsīsim tieši profesionāļu atbalstam, kvalifikācijai un novērtējumam.

Man ir patiess prieks godināt labākos sociālos darbiniekus, kuru sasniegtais rezultāts ir teicams un var kalpot par piemēru labai pieredzei. Vienlaikus jāuzsver, ka visi darbinieki, kas veic sociālo darbu, ir pelnījuši novērtējumu un pateicību, jo ikdienā veic sabiedrībai tik ļoti vajadzīgu un nozīmīgu darbu. Sociālajiem darbiniekiem pasniegtās balvas būs kā simbols ticībai un veiksmei. To arī novēlu ikvienam profesionālim - ticēt sava darba augļiem, bet īpaši grūtos brīžos paļauties uz veiksmi!"

Nominācijā „Iedzīvotāju izvirzītais nevalstiskā sektora sociālais darbinieks" par uzvarētāju atzīta Helēna Soldatjonoka. H. Soldatjonoka ir Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļas vadītāja, vairāku nevalstisko organizāciju dibinātāja un politiskā darbiniece. Nominācijā „Iedzīvotāju izvirzītais sociālā dienesta sociālais darbinieks" uzvarējusi Solveiga Troiņikova no Valmieras pagasta Burtniekiem. Viņa ir sociālā darbiniece, kas ikdienā strādā ar ģimenēm, kurās aug bērni.

Nominācijā „Darba devēja un/vai profesionālās apvienības izvirzītais sociālās institūcijas vadītājs" par labāko atzīta Ilona Sjakste no Dobeles, kura vada aprūpes mājās biroju. Savukārt nominācijā „Darba devēja un/vai profesionālās apvienības izvirzītais sociālā dienesta sociālais darbinieks" šogad uzvarējusi Inita Gādmane no Krustpils novada. Viņa ir sociālā darbiniece ģimenēm ar bērniem.

Balvas pasniegšana notiek Sociālo darbinieku foruma noslēgumā šodien, 17. septembrī, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Pasākumu sirsnīgā gaisotnē vada „Radio Skonto" programmu direktors Valdis Melderis. Pasākumu rīko SIA „Lemon Pepper". Sociālos darbiniekus, kas lielākoties ir daiļā dzimuma pārstāves, ar muzikālu programmu priecē Latvijā iemīļotais dziedātājs Viktors Lapčenoks, īpašs sveiciens paredzēts no koklētāju ansambļa „Pūt, vējiņi".

Konkurss „Labākais sociālais darbinieks Latvijā - 2015" norisinājās no 5. līdz 31. augustam. Kopumā par labākajiem sociālajiem darbiniekiem elektroniski balsojuši 86 Latvijas iedzīvotāji. Tāpat anketas varēja aizpildīt nevalstiskā sektora un citu organizāciju pārstāvji. Konkursā titula un balvas „Labākais sociālais darbinieks Latvijā - 2015" saņemšanai pieteikti 77 sociālie darbinieki no 44 Latvijas pašvaldībām.

Iesniegtās anketas saskaņā ar konkursa Nolikumu vērtēja konkursa Vērtēšanas komisija. Par vērtēšanai un konkursa Nolikumam atbilstošām atzītas 72 anketas. Laureāti izvirzīti un apstiprināti apbalvošanai saskaņā ar konkursa Nolikumu, Vērtēšanas komisijai balsojot.

Konkursa mērķis ir ik gadu apzināt un pateikties Latvijas sociālajiem darbiniekiem, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē, sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, popularizēt sociālā darbinieka profesiju Latvijā. Šogad konkurss norisinājās jau trešo gadu pēc kārtas.

Konkursu LM īsteno sadarbībā ar Latvijas Sociālo darbinieku biedrību, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienību un Latvijas Profesionālo sociālā darba speciālistu asociāciju, kuru pārstāvji strādāja žūrijā, lai vērtētu iesniegtās anketas un piešķirtu atbilstošus titulus.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Brīvmane, Labklājības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste, 67021666, zane.brivmane PIE lm.gov PUNKTS lv

 

 

 

18.09.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031