Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Koncertzāle “Cēsis” savu otro sezonu atklās ar koncertu 26. septembrī, kurā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Valsts akadēmiskā kora ,,Latvija”” un harizmātiskā krievu pianista Andreja Korobeiņikova izpildījumā skanēs Ādolfa Ābeles, Sergeja Prokofjeva un Morisa Ravela mūzika.

Sezonas atklāšanas koncerta pirmajā daļā skanēs viena no latviešu simfoniskās mūzikas skaistākajām pērlēm - Ādolfa Ābeles simfoniskais dzejolis “Vīzija” un tam līdzās, šajā koncerta daļā izskanēs Sergeja Prokofjeva Otrais koncerts klavierēm un orķestrim. To augstu vērtēja visupirms pats komponists un bieži spēlēja savos koncertos. Striktais un prasīgais Pjērs Bulēzs uzskatīja šo par vienu no Prokofjeva visaugstākajiem sasniegumiem. Svjatoslavs Rihters lika šo koncertu savos trijos pianisma vaļos līdzās Bēthovena 29. sonātei un Brāmsa variācijām.

Prokofjeva Otro klavierkoncertu spēlēs krievu pianists Andrejs Korobeiņikovs, kurš ar koncertiem ceļo pa visu pasauli un uzstājies vairāk nekā 40 pasaules valstīs. Korobeiņikovs spēlējis nozīmīgākajās Maskavas, Pēterburgas, Varšavas, Berlīnes, Budapeštas, Briseles, Parīzes, Londonas, Losandželosas un Tokijas zālēs. Daudzu starptautisku konkursu laureāts. Studējis Maskavas konservatorijā un Londonas Karaliskajā Mūzikas koledžā.

Koncerta otrajā daļā – Morisa Ravela balets “Dafnīds un Hloja”, kas nav iedomājams bez kora “Latvija” augsti kvalitatīvā skanējuma. Baleta pamatā ir leģendārā horeogrāfa Mihaila Fokina darināts librets, kas savukārt balstās 2. gadsimta grieķu rakstnieka Longa slavenā romāna “Dafnīds un Hloja” motīvos – kazu gans Dafnīds un gane Hloja gūst pirmo pieredzi attiecību veidošanā, no nepieredzējušiem pusaudžiem caur briesmām un pārbaudījumiem uzplaukstot par kvēli mīlošiem jauniešiem. Baletu ar Fokina horeogrāfiju iestudēja Djagiļeva “Krievu balets”, un pirmizrāde notika 1912. gadā Parīzē. Mūzika ir koša, dāsna, jutekliska, erotiski rosinoša. Visam galā, protams, laimīgas beigas un iespaidīga bakhanāle.

Pirms koncerta, 26. septembrī, pulksten 18.00, koncertzāles “Cēsis” izstāžu zāle tiks atklāta šī gada jubilāra Edvarda Grūbes un Intas Celmiņas gleznu izstāde. 

Biļetes “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un internetā, kā arī koncertzāles “Cēsis” kasē.

 

Informāciju sagatavoja:

Egija Saļņikova

Koncertzāle “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151

 

17.09.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031