Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Valmieras pilsētas pašvaldība kopā ar Valmieras pilsētas pašvaldības policiju, Valsts policiju un valsts akciju sabiedrības „Ceļu satiksmes drošības direkcija” Valmieras reģionālo nodaļu uzsāk sociālo akciju Valmierā „Droša pilsēta”. Lai cīņa ar agresīvajiem autobraucējiem būtu sekmīga un efektīva, nepieciešama plaša un aktīva Valmieras pilsētas iedzīvotāju iesaistīšanās, sniedzot informāciju, iesūtot fotogrāfijas un video materiālus no tālruņiem, videoreģistratoriem un privātīpašumos izvietotajām videonovērošanas kamerām.

Akcijas vajadzībām ir izveidota speciāla e-pasta adrese: drosapilseta PIE valmiera PUNKTS lv un anonīmais uzticības tālruņa numurs 64210685 ar automātisko atbildētāju. Informāciju var sniegt arī personīgi ierodoties Valmieras pilsētas pašvaldības policijā Garā ielā 4 un rakstot iesniegumu. Saņemto informāciju, fotogrāfijas un video izvērtēs Valmieras pilsētas pašvaldības policija. Operatīvai reaģēšanai, agresīvas braukšanas aculieciniekus aicina nekavējoties ziņot Valmieras pilsētas pašvaldības policijai, zvanot uz dežūrdaļas tālruni 64222951, mob.t. 28681333 vai uz Valsts policiju - 110.

 

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks: „Mēs vēlamies, lai ikviens Valmieras iedzīvotājs un viesis Valmierā justos droši. Aktīva sabiedrības iesaistīšanās, nekavējoties ziņojot policijai, uzlabos cīņu ar agresīvajiem autobraucējiem. Es ceru, ka, tuvojoties jaunajam mācību gadam, mums izdosies padarīt pilsētu drošu citiem satiksmes dalībniekiem, velobraucējiem un gājējiem”.

Agresīvu autobraucēju var atpazīt pēc braukšanas stila. Agresīvie transportlīdzekļa vadītāji ir tie, kuri bieži pārsniedz ātrumu, rotācijas apļos un krustojumos brauc sānslīdē, neievēro luksoforu signālus un ceļa zīmes, strauji maina joslas, strauji uzsāk braukt un strauji bremzē, lieto skaņas signālu, lai izteiktu savu neapmierinātību, brauc pārlieku tuvu citiem transportlīdzekļiem, nelieto pagriezienu rādītājus, izmet pa logu izsmēķus un atkritumus, kā arī signalizē ar lukturiem priekšā braucošajām mašīnām.

Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons informē, ka naudas sods par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam ir no 70 līdz 280 eiro un 6 soda punkti.

Lai uzlabotu braukšanas kultūru, Ceļu satiksmes drošības direkcija soda punktu dzēšanai par agresīvu braukšanu transportlīdzekļu vadītājiem piedāvā drošas braukšanas kursus vai psihologa konsultācijas, informē Ceļu satiksmes drošības direkcijas Valmieras reģionālās nodaļas vadītājs Valdis Stiģis.

Valmieras pilsētas pašvaldība un Valmieras pilsētas pašvaldības policija aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju izvērtēt savu braukšanas kultūru un kopīgi uzlabot satiksmes drošību Valmierā.

13.08.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031