Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šīs būs aizraujošas un piepildītas divas dienas! Par to ir parūpējušies Cēsu svētku organizatori, nodrošinot tiešām pilnīgu svētku programmu, kas apmierinās katra svētku apmeklētāja vēlmes. Šodien sākam ar FONO CĒSIS lielkoncertu Cēsu Pils parkā, svētku aktīvākā diena paredzēta sestdien, un svētdien, pēc Cēsu sporta dienas, noslēgsim svinības ar koncertu Pils parka estrādē.

Svētku lielkoncertu šogad piedāvā FONO CĒSIS, kas ar pilnu divu dienu programmu priecēs svinētājus ar visdažādāko mūziku uz Cēsu Pils parka estrādes. Spēlēs tādi Latvijā pazīstamie mākslinieki kā Pērkons, Skyforger, Roberts Gobziņš un Resnie Putni, Aurora, Pienvedēja Piedzīvojumi un daudzi citi. Piektdienas un sestdienas diskotēka paredzēta līdz plkst.4.00.

Sestdien, no plkst.10.00 Cēsis modinās Orķestrmobīlis, lai iedzīvotāji var izbaudīt ik katru svētku piedāvājumu un jau no rīta doties uz gadatirgu, kur šogad tirgosies iepriekš nebijis skaits – virs 240 amatnieki, mājražotāji, kalēji, individuālie meistari, našķu tirgotāji un tml. No plkst.11.00 Pils dārzā sāksies Etno-eko festivāls “Sviests”. Pils laukumā aicinām relaksēties klausoties klasisko un džeza mūziku, baudot svētkus nesteidzoties tā sauktajā lounge vai chill zonā. Turpat arī svētku info telts.

Maija parks un Cēsu skeitparks sestdien būs vietas, kur valdīs jaunieši. Maija parkā būs gardumu tirdziņš, koncerti un rotaļas, radošās darbnīcas, vizināšanās ar lamām, bērnu drošības skoliņa, piepūšamās atrakcijas, Mammu telts un Tētu telts. Savukārt Cēsu skeitparkā notiks DYNAMI:T JAM ekstrēmo sporta veidu - BMX, inline un skateboard sacensības. Bērnu svētkus Maija parkā sāksim plkst.12.00, sacensības skeitparkā - plkst.12.30.

Rožu laukumā jau otro gadu norisināsies Cēsu kauss pūtēju orķestriem, plkst.15.00 godināsim Cēsu skaistāko dārzu un sakoptāko teritoriju īpāšniekus. Un, protams, kā tad bez zaļumballes ar dzīvo mūziku – to ieskandināsim no plkst.20.00.

Svētku dalībnieku un Cēsu iedzīvotāju kopbrīdis, neapšaubāmi viens no svarīgākajiem svētku notikumiem, kas šogad notrisināsies pirmo reizi kopš 2008.gada – svēku gājiens! Gājiens savu ceļu sāks no Rožu laukuma, noslēdzoties Pils parkā. Sākums plkst.22.00, pulcēšanās no plkst.21.30. Gājiena vienojošais atribūts būs lukturis, kas ir viens no Cēsu simboliem. Lukturus varēs gan uzmeistarot pats, gan arī iegādāties.

Svētkos varēs ne vien baudīt, izjust, iegādāties, bet arī saņemt un iepazīt. Iespēja saņemt un iepazīt būs orientēšanās spēlē „Iepazīsti uzņēmumus Cēsīs”, kas notiks sestdien, sākot no plkst.10.00 līdz plkst.18.00. Piedalās uzņēmumi Travel Biiz, Citadele, „Rakši”, Laureta Candles, Cēsu Alus, MiniMe, RTU Cēsu filiāle, Pērļu Fabrika, Tayo Suši, Kafe 7 Bar, Mottand un MOODA. Balvas būs tiešām iespaidīgas!

Pēc lustīgi pavadītajām divām dienām, svētdien notiks Cēsu sporta svētki. Strītbols, golfs, novuss, šautriņas, vasaras slēpju skrējiens, zumba, stafetes, orientēšanās labirints utt. Interesants un skatāms notikums sagaidāms Pirtsupītes gravā plkst.12.00 - notiks tradīcijām bagātās "Zelta mopēda" sacensības, bet plkst.14.00 Vienības laukumā sāksies vasaras slēpju skrējiens.

 

24.07.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031