Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

5. jūnijā, pēc Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) absolventu sveikšanas izlaidumā, tika atklāts Gulbenes Olimpiskais centrs. Svinīgā notikuma laikā mastos tika uzvilkts Latvijas valsts karogs un Latvijas Olimpiskās komitejas karogs un atklāta ieejas plāksne. Gulbenes Olimpiskais centrs atradīsies Gulbenes novada BJSS telpās.

„Līdztekus absolventu sumināšanai, mēs šodien atklājam Gulbenes Olimpisko centru. Šī ir laba ideja, kas tika realizēta īstajā brīdī. Un Olimpiskā centra uzdevums ir nostiprināt sporta lomu Gulbenes novadā. Centra atklāšana ir gan simboliska, gan praktiska. Simboliska tādēļ, ka Gulbenes sportisti tiek uzņemti olimpiskajā ģimenē, ka plāksne pie durvīm un karogs mastā atgādinās gan par olimpisko devīzi – ātrāk, augstāk, spēcīgāk -, gan par tādu lietu, kā godīga spēle. Praktiska nozīmē šim centram ir tāda, ka gulbeniešiem būs lielākas iespējas piedalīties Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projektos, piemēram, „Sporto visa klase”; „Olimpiskā diena”, dalība jaunatnes sacensībās un pieaugušo spartakiādēs gan Latvijā, gan ārpus tās,” Gulbenes Olimpiskā centra atklāšanas laikā teica LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Latvijas valsts karogu mastā uzvilka Gulbenes novada BJSS absolvents Jānis Dumburs, bet Latvijas Olimpiskās komitejas karogu - Soču ziemas Olimpiskā spēļu sudraba medaļas ieguvējs bobslejā Daumants Dreiškens.  Ieejas plāksni atklāja Gulbenes novada BJSS direktors Māris Čakars, Ž.Tikmers un D.Dreiškens.

Nodibinājums „Gulbenes Olimpiskais centrs” dibināts 2014. gada decembrī. Tā uzdevums ir radīt iespēju jauniešiem pilnveidot savu talantu, sekmēt jaunatnes iesaistīšanos sportā, piedāvājot uz olimpiskajiem principiem balstītas sistemātiskas un daudzveidīgas sporta sacensības, nodrošināt Latvijas komandu dalību Eiropas un Pasaules jaunatnes ziemas un vasaras Olimpiskajās sacensībās. Nodibinājuma darbības nodrošināšanai plānots piesaistīt LOK finanšu līdzekļus. Tā valdē darbojas M.Čakars, D.Dreiškens un Gulbenes novada domes deputāts Zintis Mezītis.

 

Informāciju sagatavoja:

Gunta Krevica
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Gulbenes novada dome
T.26191107, e-pasts: gunta.krevica PIE gulbene PUNKTS lv

 

08.06.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031