Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Svētdien, 14. jūnijā projekta „Radām novadam” Vidzemes Augstskolas komanda “Jauniešu vētra”, kas darbojas Mazsalacas novadā aicina krāt enerģiju un pozitīvās emocijas pievienojoties vienas dienas pārgājienā uz dabas liegumu „Ziemeļu purvi” esošo Saklaura (Oļļas) purvu un Ramatas Lielezeru.

Dalībnieku pulcēšanās līdz plkst. 10:00 pie Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centra, Rīgas ielā 1.

Ziemeļu purvi ir dabas liegums, Natura 2000 teritorija, putniem nozīmīga, pārrobežu Ramsāres (konvencija ar mērķi nodrošināt visa veida mitrāju aizsardzību un saprātīgu izmantošanu) vieta, kas ietilpst Ziemeļvidzemes biosfēras. Purvi apvieno Alojas novada Staiceles un Mazsalacas novada Ramatas pagastu. Ziemeļu purvi, ietverot Saklauru purvu, veido vienu no lielākajiem cilvēka darbības neskartajiem sūnu purvu kompleksiem Baltijas valstīs.

Dabas draugiem un pētniekiem, tā ir iespēja doties prom no trokšņiem un ieklausīties dabā, plašāk atvērt acis un aplūkot purvainās vietas, kas pievilcīgas ikvienam, kas spēj novērtēt dabas klātbūtni.

Pavadošais gids – dabas pētnieks, biologs – Emīls Rusovs, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes absolvents, kas būs kopā ar mums pārgājiena laikā un izglītos par redzamo purva ainavu un tur sastopamajām dzīvotnēm.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās – zvanot pa tālruni 20067030 (Ilze) vai rakstotjauniesuvetra PIE gmail PUNKTS com. Pieteikties pārgājienam var līdz 12. jūnijam (piektdienai).Aicinām sazināties arī jautājumu gadījumā.

Dalība pārgājienā ir bez maksas, kooperēsimies ar automašīnām, lai varētu nokļūt uz purvu. Pārgājiena pauzē iecerēts ugunskurs, aicinām līdzi paņemt pusdienas, kā arī pēc izvēles, ko uz ugunskura cepjamu. Organizatori parūpēsimies par dažiem kopīgiem našķiem uz ugunskura.

Ģērbjamies atbilstoši laika apstākļiem, vislabāk vēju un lietu izturīga jaka, gumijas zābaki.

Pasākums tiek īstenots projekta „Mazsalacas dabas atklājēji” ietvaros, kuru finansiāli atbalsta Mazsalacas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:

Biedrība "Jauniešu vētra"

Projekta "Radām novadam" Vidzemes Augstskolas komanda Mazsalacas novadā

FB: www.ej.uz/jauniesuvetra 

Draugiem: www.draugiem.lv/jauniesuvetra 

08.06.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031