Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Ceturtdien, 4. jūnijā, plkst. 19.00 Kocēnu novada Vaidavas ezera pludmalē atklās Valmiermuižas alusdarītavas paspārnē izveidoto Valmiermuižas Vasarnīcu.

Vasarnīcas atklāšanas svinībās laipni gaidīts ikviens viesis – gan vietējie iedzīvotāji, gan arī tālāki ciemiņi, lai kopīgi baudītu svētku torti un atspirdzinājumus, kā arī pašmāju grupas „Rudolf & Red Nosers” uzstāšanos.

Kā pastāstīja Valmiermuižas Vasarnīcas saimnieces Marita Mastiņa un Jogita Reide – Skrastiņa, Vasarnīcā atpūtniekiem, viesiem un vietējiem iedzīvotājiem būs pieejami dažādi veldzējoši un atspirdzinoši Valmiermuižas alusdarītavas gardumi – zelteri, iesala dzēriens „Zelta zirgs”, alus, tāpat būs iespēja baudīt Latvijā grauzdētu gardu kafiju, Zeltītes Kavieres zāļu tējas un dažādu sezonas ogu un saldējuma kokteiļus. Papildus dzērieniem būs pieejamas nelielas, sezonālas uzkodas un smalkmaizītes, kā arī pašu gatavots Valmiermuižas saldējums, kas gatavots no alus, iesala dzēriena un ogām, tādējādi viesus ik dienu iepriecinot ar kaut ko jaunu. Tāpat būs pieejama arī neliela daļa no tiem Latvijā ražotajiem gardumiem, kas nopērkami Valmiermuižas alusdarītavas tirgotavā.

Vasarnīcas teritorijā būs iespēja gan apsēsties, gan pazvilnēt šūpuļtīklā, kā arī ikviens mīļi gaidīts ar saviem plediem un sedziņām jebkurā sevis izvēlētā vietā ezera pludmalē. Vasarnīcas saimnieces uzsver, ka viņuprāt svarīgi ir iekļauties pludmales ainavā un sadzīvot ar ezeru, neizjaucot tā esību un vienkāršumu.

Atmosfēru ik pa laikam papildinās nelieli koncertvakari, jau zināmi pirmie mūziķi, kas šeit viesosies – 4. jūnija vakarā Vasarnīcas atklāšanas svētkos viesosies vietējā Vaidavas grupa „Rudolf & Red Nosers”, vasaras turpinājumā 26. jūnijā – mūziķis Kristaps Bedrītis un 4. jūlijā – dziesminieks Mikus Frišfelds.

Ar savu piedāvājumu no jūlija sākuma Vasarnīcā būs aktīvās atpūtas centrs „Eži”, kas piedāvās iznomāt gan laivas, gan velosipēdus.

Tie, kuriem nebūs iespēja apmeklēt atklāšanas svētkus, būs mīļi gaidīti Valmiermuižas Vasarnīcā katru saulainu vasaras dienu, piebilstot, ka Vasarnīcas darba laiks būs pilnībā pakļauts laika apstākļiem un pludmales apmeklējuma vasaras ritmam.

 

Informāciju sagatavoja:

Elīna Upīte

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome

Tālr.: 642 07683

E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

 

02.06.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031