Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Prasmīgi izmantotas modernās tehnoloģijas ir teju vienīgā iespēja noturēt iedzīvotājus vietās, kur nav lielu ražotņu. Piemēram, Cēsis ir maza pilsēta, taču tā pamatoti cer kļūt par tehnoloģiju lielpilsētu, atzīst novada mērs Jānis Rozenbergs.

„Iesākumā nēsājām disketes, nu jau mājojam „mākonī”. Ja agrāk pašvaldības publiskie interneta piekļuves punkti bija tikai bibliotēkās, tad tagad esam uz ceļa, lai visu pilsētas teritoriju pārklātu ar bezmaksas ātrgaitas bezvadu internetu,” saka Rozenbergs.

Patlaban Cēsīs bezvadu internets ir pieejams tādās populārās vietās kā Rožu laukums, Pils parks, Vienības laukums, Pils laukums, Maija parks un Stacijas laukums. 

„Pašvaldībām, tieši tāpat kā valsts iestādēm vēl ir ļoti daudz veidu, kā savu iedzīvotāju, klientu un darbinieku labā izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas. Tā var būt bezmaksas piekļuve internetam, lietotājam draudzīga interneta mājas lapa ar ērti pieejamiem pakalpojumiem, vai ar moderniem risinājumiem papildināta iekšējā datorsistēma,” atzīst konferences „Biznesa tehnoloģijas efektīvai valsts pārvaldei” organizatora „BIG Event” vadītāja Solvita Ķieģele.

Viena no konferences misijām ir meklēt veidus, kā publisko pakalpojumu sniedzēji var izmantot tās tehnoloģiju sniegtās iespējas, kas jau ir iekarojušas popularitāti biznesa vidē. Piemēram, viedtālruņu un citu viedierīču popularitāte rada tendenci, kad operatīvai saziņai ar klientiem dažādi pakalpojumu sniedzēji izmantoti gan sociālos tīklus, gan savas interneta vietnes.

„Viedtālruņu skaits Latvijā tuvojas jau miljonam, kas nozīmē, ka drīz katram otrajam iedzīvotājam Latvijā būs vienmēr pa gudram datoram pie rokas. Tā ir iespēja optimizēt un uzlabot ne tikai ikdienu, bet arī darbu gan biznesā, gan valsts pārvaldē. Pie reizes, protams, svarīgi parūpēties arī par informācijas aprites drošību ne tikai datorā, bet arī mobilajās iekārtās,” uzskata „Latvijas Mobilais Telefons” Korporatīvo klientu dienesta direktors Edgars Grandāns.

Radoša saziņa internetā ir tikai tehnoloģiju pielietojuma „aisberga redzamā daļa”, ļoti liela nozīme ir sakārtotai elektroniskai dokumentu apritei, kā arī drošai attālinātai piekļuvei, kas vajadzības gadījumā ļauj darbā izmantotajām aplikācijām pieslēgties no mājām, kafejnīcas vai parka.

„Praktisks risinājums, kuru sāk izmantot aizvien vairāk dažādu valsts iestāžu un pašvaldību, ir mākoņskaitļošanas pakalpojumi. Tādējādi datus var glabāt drošā datu centrā, var veidot t.s. virtuālos datorus, kas ļauj strādāt ar nepieciešamajiem datiem un aplikācijām ar jebkuru ierīci no jebkuras vietas, kur vien ir pieejams internets,” saka „Arrows ECS” pārstāvis Jurģis Venckus.

“BiSMART” ir platforma, kur tiekas bizness, idejas un viedās tehnoloģijas. BiSMART apvieno progresīvākos, veiksmīgākos un atvērtākos uzņēmumus, kas ir saistīti ar biznesa tehnoloģiju pakalpojumiem un ir plaši pazīstami kā Latvijā, tā pasaulē. Vienkārši par sarežģīto! Vairāk par BiSMART aktivitātēm var uzzināt šeit: www.bismart.lv

“BiSMART” partneri: “LMT”, “Telia Latvija”, Arrow ECS”, “VISMA”, “Cisco” un “Samsung Business”, “Digital Mind”, “IBM”. Atbalstītāji: “Opus Capita”, “SAP”, “SEB banka”, “Microsoft”, “PwC”, “Demarsch”, “Canon”, “RBS”, “Public ID group” un “TNS Latvija”. Informatīvie partneri: “TVNET”, “LETA”, “Kapitāls”, “Inbox.lv”, radio “SWH” un “Kursors.lv”

 

Papildu informācija medijiem:

Tija Ezeriņa

“BiSMART” sabiedrisko attiecību konsultante

E-pasts: tija.ezerina PIE publicid PUNKTS lv, Tālr: 29719893

 

26.05.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031