Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Lai iepazīstinātu Vidzemes sabiedrību ar programmu “Jauniešu garantija”, Valmierā tirdzniecības centrā “Valleta” 30. aprīlī notiks interaktīvs pasākums, kurā sabiedrībā pazīstamas personas diskutēs par jauniešu nodarbinātības problēmām. 

Lai gan Rīga piedāvā visplašākās darba iespējas, un te mācās un strādā jaunieši no visas Latvijas, tomēr galvaspilsētas tuvums nav spējis atrisināt jauniešu nodarbinātības problēmu. Labklājības ministrijas dati liecina, ka Pierīgas un Vidzemes reģionā nestrādā, nemācās un arodu neapgūst vairāk nekā 24 tūkstoši jauniešu jeb gandrīz puse no visiem Latvijas nestrādājošajiem jaunajiem cilvēkiem vecumā līdz 29 gadiem.

Jauniešu bezdarba mazināšanai līdz 2020. gadam Latvijā tiks īstenota Eiropas Savienības programma "Jauniešu garantija", kas paredz pilnveidot jauniešu prasmes atbilstoši darba tirgus prasībām un nodrošināt viņus ar prakses un darba iespējām.

Iepazīstinot ar programmu, ceturtdien, 30. aprīlī no plkst. 15:00 līdz 18:00 tirdzniecības centrā «Valleta», Valmierā, norisināsies "Jauniešu garantijas" pēcpusdiena. Tajā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) karjeras konsultanti stāstīs par kvalifikācijas paaugstināšanas iespējām, notiks arī dažādas radošās darbnīcas, kurās jaunieši varēs pārbaudīt atbilstību izvēlētajai profesijai.

Plkst. 15:00 mediji aicināti piedalīties pasākumā, kurā Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, BMX riteņbraukšanas treneris un Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts Ivo Lakučs, dziedātāja Liene Šomase, pasākumu organizētājs Jānis Rozītis un Valmieras Jauniešu domes prezidente Sindija Virse diskutēs par jauniešu bezdarba mazināšanu reģionā un pastāstīs vairāk par "Jauniešu garantijas" sniegtajām iespējām. Tāpat būs iespējams satikt jauniešus, kuri jau iesaistījušies programmā un atraduši labu darbu. Plkst. 16.30 klātesošos ar koncertu priecēs Liene Šomase. Pirmie 100 pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar īpašiem "Jauniešu garantijas" burgeriem.

"Jauniešu garantijas" programmu īsteno trīs aģentūras. Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) īsteno vienu un pusotru gadu ilgas profesionālās izglītības programmas jauniešiem, kuri dažādu iemeslu dēļ neturpina mācības un nav atraduši darbu. Tādejādi jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem īsā laikā var iegūt profesionālo kvalifikāciju profesionālās izglītības iestādēs visā Latvijā kādā aptuveni no 110 profesionālās izglītības programmām.

Savukārt NVA sniedz jauniešiem informāciju par Latvijā pieejamām darbavietām, profesionālās pilnveides programmām un darbam nepieciešamajām iemaņām.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) sadarbībā ar pašvaldībām neaktīvajiem jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem sniegs iespēju piedalīties projektā «PROTI un DARI!», nodrošinot regulāru padomdevēju atbalstu un katram jaunietim izstrādātu individuālu pasākuma programmu prasmju attīstībai.

"Jauniešu garantijas" īstenošanai Latvijā līdz 2020. gada beigām Eiropas Komisija, Latvijas valsts un privātie finansētāji atvēlējuši 66,7 miljonus eiro.

Plašāka informācija: www.jauniesugarantija.lv.  

27.04.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031