Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 13. līdz 18.aprīlim Valmierā notiks starptautisks seminārs policijas darbiniekiem par neformālās izglītības iespējām jauniešu likumpārkāpumu novēršanas jomā. Semināru organizē starptautiskās Policijas asociācijas Latvijas biedrība jaunatnes darbinieku mobilitātes projekta „Neformālā izglītība. Sociālā iekļaušana. Jauniešu likumpārkāpumu novēršana” ietvaros, ko finansē Eiropas Komisijas Erasmus+ programma.

Seminārā tiksies policijas inspektori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Norvēģijas, kuru darbs ikdienā saistīts ar preventīvu pasākumu un aktivitāšu organizēšanu bērniem un jauniešiem, kā arī darbs ar riskam pakļautajiem jauniešiem. Seminārā ikvienas dalībvalsts pārstāvji iepazīstinās ar savas Valsts policijas preventīvā darba metodēm strādājot ar jauniešiem, kā arī pašvaldību un nevalstisko organizāciju darbu jaunatnes jomā.

Lai semināra dalībniekiem būtu priekšstats par pašvaldības un citu organizāciju darbu jaunatnes jomā Latvijā, delegācija viesosies dažādās Valmieras pilsētas iestādēs un organizācijās. 15.aprīlī Valmieras pilsētas pašvaldībā semināra dalībnieki iepazīsies ar Valmieras pilsētas pašvaldības Ģimenes atbalsta nodaļas darbu, savukārt Valmieras jauniešu un bērnu centrā „Vinda” tiks pārrunāti jautājumi par bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējām. Semināra dalībnieki viesosies Kristīgajā žēlsirdības centrā, kur kopā pavadīs brīvo laiku ar bērniem un jauniešiem, aicinot tos piedalīties kādā sportiskā aktivitātē, atbilstoši laika apstākļiem. Vēl policijas darbinieki viesosies nodibinājumā „Valdardze”, kurā diskutēs par vardarbības jautājumiem, un apmeklēs Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Drošības klasi Valmieras 5.vidusskolā.

Pēc semināra Valmierā katra projektā iesaistītā organizācija savā valstī rīkos fotoizstādi „Projekta dienasgrāmata”, kurā atspoguļos preventīvā darba ar bērniem un jauniešiem nozīmi, komandas darbu un spēju sadarboties ne vien savas organizācijas ietvaros, bet arī starptautiskos projektos.

Informāciju sagatavoja:
Maira Andžejevska
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 29137907

15.04.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031