Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

9.aprīlī Gulbenes novada Tirzas pusē dzimušajam izcilajam gleznotājam un scenogrāfam Ludolfam Libertam veltītās operkonferences laikā, kas notika Gulbenē, tika pasniegta balva „Gulbenes novada GODS”, kuru šogad saņēma L.Liberta ideju sekotāji, novadnieki – Jānis, Ilona, Patrīcija, Kristians Brektes. Balvu par izciliem sasniegumiem mākslā vairākās paaudzēs ģimenei pasniedza Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs.

„Ludolds Liberts – mākslinieks. Spožums. Šogad viņam apritētu 120 gadi. Vīrs, kas prata izvirzīt mērķus un prata tos sasniegt. Viņš strādājis Latvijas mākslas akadēmijā. Viņa darbi glabājas muzejos Rīgā, Briselē, Ķelnē, Maskavā, Ņujorkā, Parīzē, Stokholmā, Vīnē, Talsos, Tukumā un Gulbenē. Daudz darbu pieder privātiem kolekcionāriem. Gulbenes novads lepojas ar savu dižo novadnieku. Esam lepni arī par mūsu puses mākslinieku Jāni Brekti, kuram šogad augustā apritētu 95 gadi. Un priecājamies, ka mūsu vidū dzīvo Ilona un viņas bērni – Patrīcija un Kristians Brektes, kas vistiešākā veidā izcili un profesionāli mākslas nozari pasniedz un izplata visā pasaulē. Ja nu kāds tiešām ir godam pelnījis nest Ludolfa Liberta vārdu, kā viņa ideju turpinātāji, tad tā ir šī ģimene,” balvas pasniegšanas mirklī teica Edīte Siļķēna, Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vecākā konsultante.

Kopā ar novadnieka, Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozares katedras vadītāja Arvīda Endziņa veidoto balvu Brektes ģimene saņēma iespēju divas dienas iepazīt Stāmerienas pagastu.

Kopš balvas nodibināšanas, šī bija jau otrā reize, kad tā tiek pasniegta. Pirmo balvu aizvadītā gada nogalē saņēma Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs, kurš ir sava amata brāļa Kārļa Sebra ideju sekotājs un teātra krustdēls.

„Gulbenes novada GODS” ir balva, kuru pasniedz mūzikā, literatūrā, vizuālajā un skatuves mākslā ievērojamu Novadnieku nozīmīgās jubilejās (vienā nozarē - reizi piecos gados, vienā gadā - ne vairāk kā divas balvas). Balvu pasniedz bijušajiem un esošajiem gulbeniešiem un arī zināmiem Latvijas kultūras darbiniekiem kā goda, cieņas apliecinājumu par izcilo novadnieku darba turpināšanu un popularizēšanu. Ierosinājumus par balvas „Gulbenes novada GODS” izsaka Gulbenes novada domes Kultūras komisija un iesniedz apstiprināšanai Gulbenes novada domes sēdē. Balva „Gulbenes novada GODS” sastāv no mākslinieka A.Endziņa veidotas balvas un kultūrvēsturiska divu dienu ceļojuma pa Gulbenes novadu (precizējot katra izcilā Novadnieka dzimtās vietas. Balvas „Gulbenes novada GODS” pasniegšanu organizē Gulbenes novada dome.

Informāciju sagatavoja:
Gunta Krevica,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Gulbenes novada dome

T.26191107, e-pasts: gunta.krevica PIE gulbene PUNKTS lv

10.04.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031