Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 23. līdz 27. martam visā Latvijā notiks e-prasmju nedēļa, kuras laikā iedzīvotājiem būs iespēja vērot dažādas interneta tiešraides no pasākumiem Rīgā un aktivitātes iedzīvotāju e-prasmju veicināšanai notiks arī Alūksnes novada bibliotēkās un izglītības iestādēs.

Tā Alūksnes pilsētas bibliotēka aicina uz pasākumiem, kuru laikā interesenti varēs uzlabot savas prasmes mūsdienu interneta tehnoloģiju lietošanā, uzzināt aktuālāko informāciju par dažādu pakalpojumu saņemšanu elektroniski, noskaidrot ar drošību internetā saistītus jautājumus, konsultēties internetbankas, dažādu datu bāzu lietošanā.

Arī Jaunlaicenes bibliotēkā notiks vairāki pasākumi valsts vienotā pakalpojumu portāla www.latvija.lv, internetbankas, datu bāzu lietošanas apmācībai. Alsviķu un Pededzes bibliotēkas aicinās seniorus apgūt e-pakalpojumu, datu bāzu izmantošanas iespējas un informācijas meklēšanas prasmes internetā. Jaunannas bibliotēka Jaunannas Mūzikas un mākslas pamatskolas jaunāko klašu bērniem rīkos informatīvi izglītojošu datorprasmju apguves nodarbību, bet pārējie interesenti varēs vērsties pēc individuālām konsultācijām.

Strautiņu bibliotēkā pirmsskolas izglītības iestādes „Zemenīte” audzēkņi tiks iepazīstināti ar interneta tehnoloģijām. Savukārt Annas bibliotēkā ar e-pakalpojumiem iepazīties un apgūt datorprasmes varēs ikviens interesents.

Vairākas novada izglītības iestādes e-prasmju nedēļā pievērsīs īpašu uzmanību savu audzēkņu un pedagogu e-prasmju uzlabošanai. Dažādus pasākumus organizēs Mārkalnes, Ziemeru un Pededzes pamatskolās, Alūksnes novada vidusskolā, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā.

Daudziem Rīgā notiekošajiem pasākumiem ikviens interesents varēs sekot tiešraidēs. Tā, piemēram, 23. martā tiks translēts e-prasmju nedēļas atklāšanas pasākums un diskusija „E-prasmes digitālajai paaudzei”. 24. martā ar informāciju par jaunu interneta vietni pasākuma „YouRock” tiešraidē varēs iepazīties jaunieši. 25. martā plānota tiešraide no e-komercijas semināra uzņēmējiem, savukārt 27. martā būs tiešraide pašvaldībām par e-iespēju attīstību. Tiešraides būs iespējams vērot mājas lapā www.eprasmes.lv un VARAM mājas lapā.

E-prasmju nedēļas laikā ikviens varēs informēt par savu dalību akcijā speciālā digitālā skaitītājā – aptaujā, kas būs ievietots gan www.eprasmes.lv, gan arī Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv.

Tāpat www.eprasmes.lv ir iespējams, izmantojot dažādus testus, noskaidrot gan savas eprasmes, gan sava uzņēmuma attīstību informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanas ziņā.

Sīkāka informācija par e-prasmju nedēļas pasākumiem atrodama mājas lapā www.eprasmes.lv, kā arī iestādēs, kas iesaistījušās e-prasmju nedēļas aktivitātēs.

 

Informāciju sagatavoja:

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381502; 26646749
www.aluksne.lv

20.03.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031