Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

18. un 19. martā Valmierā norisinās 5. starptautiskais izglītības līderu forums „Iespēju tilts 2015”. Savā piektajā darbības gadā tas divu dienu garumā pulcinās ap 800 dalībnieku – skolotājus, skolu vadītājus, izglītības ekspertus un politikas veidotājus. Divas dienas par izglītību spriedīs vadošie profesionāļi Latvijā un pasaulē.

Katru gadu pasākumam tiek izvirzīta viena vadošā tēma, kam veltītas diskusijas, kā arī pieredzes darbnīcās piedāvāti reāli risinājumi, ko skolotājiem no visas Latvijas realizēt ikdienas darbā, atgriežoties savās mācību klasēs. „Iespēju tilts 2015” veltīts mūsdienīga izglītības satura un mācību vides sinerģijai.

Foruma pirmā diena, 18. marts, veltīta sākumskolas profesionāļiem, un tā norisināsies Valmieras sākumskolā, Leona Paegles ielā 40A. Foruma atklāšanā ar uzrunu klātesošos sveica Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums un SIA „Lielvārds” valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks R.Gailums, uzrunājot klātesošos, uzsvēra: „Esiet sveicināti pilsētā, kurā domā un rada! Pateicoties jums, Valmiera šīs divas dienas būs izglītības galvaspilsēta! Lielākie ieguvēji no šīs konferences, protams, būsim mēs visi, jo Valmierā ir pārstāvētas pilnīgi visas mācību iestādes – sākot no pirmsskolas līdz Vidzemes Augstskolai. Esam lepni par mūsu izglītības iestāžu kvalitāti, kā arī mācību rezultātiem visas valsts mērogā.”

„Konferencei, kā mēs to saucām vēl pirms pieciem gadiem, no šī gada ir piešķirts izglītības līderu foruma nosaukums. Mēs visi kopā katru pavasari, šeit tiekoties, izvirzām sev mērķi līderībai. Līderībai, ko mēs ar savu ikdienas darbu vēlamies dot saviem skolēniem”, atklājot forumu, sacīja Aivars Gribusts, SIA „Lielvārds” valdes priekšsēdētājs un viens no foruma organizatoriem. „Skolēni, viņu sasniegumi, sadarbība ar vecākiem un kolēģiem ir mūsu galvenais mērķis, savukārt skolotājs – augstākais izglītības līderis”, pārliecināts A.Gribusts. 

Pirmās dienas sesiju tēmas – „Digitālā pratība un tās attīstība mūsdienu skolā”, „Kā personīgās tehnoloģijas var mainīt ikdienu skolā”, „Digitālā pratība un personības konkurētspēja”, kā arī „Inovatīva skola un mūsdienīga mācību vide” – dalībniekiem prezentēs atzīti Latvijas un ārvalstu izglītības jomas eksperti. Papildus sesijām notiek arī darbnīcas.

Foruma otrā diena, 19. marts, būs veltīta ģimnāziju un vidusskolu izaugsmei un tā norisināsies gan Valmieras sākumskolā, gan Valmieras Valsts ģimnāzijā, Leona Paegles ielā 40. Otrās dienas sesiju tēmas – „Ģimnāziju un vidusskolu loma Latvijas izaugsmē”, „Izglītības satura, metodikas un mācību vides sinerģija”, „No teorijas uz praksi dabas zinātņu, matemātikas un inženierzinātņu mācīšanā”, kā arī „Atgriezeniskās saites nozīme formatīvajā vērtēšanā un mācību procesa pilnveidē”. Papildus sesijām notiks arī darbnīcas.

Forumu jau piekto gadu organizē Valmieras sākumskola sadarbībā ar SIA „Lielvārds” un Izglītības un zinātnes ministriju. Šogad pirmo reizi forums norisinās divu dienu garumā, atsevišķi dalot sākumskolu un ģimnāziju un vidusskolu jautājumus.

 

Informāciju sagatavoja:

Maira Andžejevska

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tālr.: 29137907

18.03.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031