Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Pagājušā gada nogalē Kocēnu novada dome un Latvijas Pašvaldību savienība noslēdza sadarbības līgumu par dalību Norvēģijas finanšu instrumenta 2009. – 2014. gada perioda programmas projektā „Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana”.

Projekta gaitā tiks izveidota lietpratīgas pārvaldības veicināšanas sistēma – mācīties salīdzinot (benchlearning) sistēma. Tā kļūs par rīku pašvaldību veiktspējas uzlabošanai, iesaistot pašvaldību politiķus un darbiniekus inovatīvas pārvaldības procesā. Mācīties salīdzinot sistēma stimulē iniciatīvu no apakšas, aktivizē vietējos politiķus un darbiniekus darboties teritorijas iedzīvotājiem apsolīto mērķu tuvināšanā.

Galvenais mācīties salīdzinot instruments ir pašvaldību sadarbības tīkli, projekta ietvaros izveidoti četri tematiskie pašvaldību sadarbības tīkli – pašvaldību stratēģiskās vadīšanas tīkls (T1), pašvaldību sociālā darba un veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanas tīkls (T2), pašvaldību sabiedrisko pakalpojumu un mājokļu politikas tīkls (T3) un pašvaldību izglītības un kultūras tīkls (T4).

Kocēnu novada dome kopā ar vēl 20 Latvijas pašvaldībām iesaistījusies pašvaldību sociālā darba un veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanas tīklā. Kocēnu novada domi pārstāvēs Sociālā dienesta vadītājas pienākumu izpildītāja Sandra Eglīte un sociālā darbiniece ar specializāciju darbam ar sociālā riska grupām Antra Ulmane.

Projekta ietvaros Kocēnu novada dome izstrādās pašvaldības pakalpojumu uzlabošanas plānu sociālā darba un veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanas tīkla apakštīkla darba tēmas ietvaros, ko iesniegs Latvijas Pašvaldību savienībā līdz 2016. gada 31. martam, sagatavos projekta salīdzināmo datu bāzei nepieciešamo informāciju un regulāri piedalīsies projekta tīkla sanāksmēs un apmācību semināros, kā arī noslēguma konferencē.

Projekta mērķis ir stiprināt institucionālo kapacitāti un cilvēkresursu attīstību valsts, vietējā un reģionālā līmenī, izveidojot ilgtspējīgu mācīties salīdzinot sistēmu, kas ietver pašvaldības darba vadību, balstītu uz faktiem un informācijas par citu pašvaldību pieredzi problēmsituāciju risināšanā, un mācīšanos salīdzinot – process, kā uzlabot savu praktisko darbību, daloties zināšanās un informācijā.

Projekts tiks īstenots līdz 2016. gada 30. aprīlim un tā budžets ir 2 111 827 eiro, ko finansē Norvēģu finanšu instruments.

Informāciju sagatavoja:

Elīna Upīte

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome

Tālr.: 642 07683

E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

03.03.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031