Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

28. februārī Smiltenes novada tūrisma informācijas centrs kopā ar pasākuma organizatori un vadītāju Santu Paegli, un vairāk kā 30 dažāda vecuma dalībniekiem, devās kopīgā pārgājienā, lai iepazītos ar tuvējo Smiltenes apkārtni. Tikšanās vieta visiem bija Kalnamuiža, no kurienes tālāk devāmies 11 km garajā pārgājienā pāri laukiem, kalniem un lejām pa lielākiem un mazākiem lauku un meža ceļiem, takām un taciņām, kā arī, iepazināmies ar apkārtnes kultūras un dabas objektiem.

Maršruts veda gar mūsu pašu „stounhedžu”, kad atrodoties pie tās, mūs pagodināja 2 gulbju lidojums ar goda apli un dziesmām. Vēlāk, dažādu grāvju pārvarēšana un attālā stirnu ganāmpulka medīšana ar acu skatiem, aizveda līdz dižkokam – Vēsku priedei.

Pa ceļam dots uzdevums – vērot kārtīgi dabu sev apkārt, jo visa maršruta garumā paslēptas 10 ziedošas puķes. Kas pirmais to ierauga, tam tā tiek! Ziedu medīšana bija tika aizraujoša, ka pārgājiens izvērsās gluži kā cīņa par balvu.

Tālāk ceļš veda Jaunbilskas virzienā līdz Jaunvēsku pusmuižai, tad uz Brutuļiem. Brutuļos nedaudz piestājām pie Brutuļu dzirnavām, Vilhelma Purvīša piemiņas akmens, lai ieklausītos senos un ne tik senos stāstos par šīem vietām, cilvēkiem un notikumiem, kā arī, meklējām robežakmeņus ar norādītajiem gada skaitļiem. Pie Brutuļu dzirnavu ezera, ieturot līdzpaņemto pusdienu maltīti, priecājāmies par iespēju pašiem pagatavot popkornu uz ugunskura, ko daudzi darīja pirmo reizi un par to bija sajūsmā. Ar pilniem vēderiem un labu omu, ceļš veda tālāk. Nonācām uz meža ceļa, kur kādreiz, mutuļojot dūmiem un klaudzošām skaņām, brauca šaursliežu bānītis maršrutā Smiltene-Ainaži. Un drīz vien jau manāmas Smiltenes pilsētas ainavas - ezers, kas vēl klāts ar ledu un ļauj pēdējos priekus izbaudīt zemledus makšķerniekiem, tāpat arī kūpoši skursteņi un saules atspīdumā vizuļojoši māju jumti.

Pārgājiens godam noiets un visiem prieks par atkal kopā būšanu, jaunu vietu atklāšanu un vietu izzināšanu.

Ieskats pārgājienā norisē www.smiltene.lv sadaļā Galerijas.

Krāsim jaunus spēkus un jau gatavosimies jaunajai aktīvās tūrisma sezonas oficiālajai atklāšanai Smiltenes pusē, kas norisināsies 16. maijā ar velobraucienu! Sekojiet līdzi informācijai medijos un citviet sociālajos tīklos!

Papildu informācija: Sanda Veismane, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītāja, tel.26428336.

Sagatavoja: Sanda Veismane, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītāja

 

Arita Smalkā-Boriseviča

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
Mob.tel. + 371 28334474

Tel.: 64707584

www.smiltene.lv

http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/

https://twitter.com/SmiltenesNovads

02.03.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031