Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

2015. gada februārī ar atraktīvu atklāšanas pasākumu tika atzīmēts Pārgaujas novada jauniešu biedrības “VARI UN DARI!” īstenotais projekts – “Atklātā ziemas sporta (hokeja) laukuma rekonstrukcija” Auciemā, Stalbes vidusskolas struktūrvienības teritorijā.

Atklāšana notika jautrā un ģimeniskā gaisotnē, sākumā, iemēģinot jauno slidotavu kopā ar īstiem sniegavīriem. Tam sekoja dažādas stafetes un sacensības gan draugu, gan ģimeņu komandām. Tika noteikti ātrākie slidotāji, ragaviņu vilcēji, šķēršļu pieveicēji un saliedētākās ģimenes.

Visvairāk skatītāju ap hokeja laukumu pulcējās laikā, kad hokeja meistarībā spēkiem mērojās jaunieši no biedrības “VARI UN DARI!” un Pārgaujas novada domes deputātu un darbinieku komanda. Lielu jautrību skatītājiem un izaicinājumu pašiem spēlētājiem sagādāja ledus, kurš laikapstākļu ietekmē zaudēja savu cietības pakāpi un spēles beigu daļā hokejistiem bija krietni jānopūlas, lai virzītu ripu un tiktu uz priekšu paši.

Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents pauda neviltotu prieku par jauniešu apņēmību un drosmi īstenot šādu projektu, dodot iespēju visa novada iedzīvotājiem slidot un spēlēt hokeju izveidotajā laukumā.

Paldies biedrības “VARI UN DARI!” jauniešiem par aktīvu dzīvesveidu veicinoša projekta īstenošanu, labvēļiem: Ilutai Čudorānei par gardo zupu, Jurim Leimanim un Eināram Lācim par atbalstu ledus kārtu liešanā, SIA “Strazdu Grava” par dāvanu kartēm slidu asināšanai un Mārtiņa Jarohoviča “Šokopastam” par siltajiem dzērieniem.

Stalbes vidusskolas struktūrvienības pārstāves Ieva Lapšāne un Indra Grāvele izteica pateicību jauniešu biedrībai un pašvaldībai par īstenoto projektu un skolēniem sniegto iespēju sporta stundās doties uz slidotavu. Tika nolasīts kāda 4. klases skolēna domraksta fragments: “Cik labi, ka mums tagad ir tāds laukums kā lielpilsētā! Te es iemācīšos slidot un došos spēlēt hokeju Rīgas Dinamo komandā. Kad man būs 25 gadi, es spēlēšu NHL komandā. Kad man būs 70 gadu,  tad es atgriezīšos mācīšu slidot saviem mazbērniem.”

Projekts “Atklātā ziemas sporta (hokeja) laukuma rekonstrukcija” Auciemā īstenots, piedaloties Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai projektu konkursā pasākumam "Teritorijas attīstības stratēģiju īstenošana". Projekta līdzfinansētājs (10%) – Pārgaujas novada pašvaldība. Būvdarbus par 17 452,26 EUR veica SIA “Silmalas - DFV”.

FOTO: Pārgaujas novada pašvaldības darbinieku un deputātu komanda un jauniešu biedrības “VARI UN DARI!” komanda pēc hokeja spēles.


Informāciju sagatavoja:

LĪGA HOFMANE

Pārgaujas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Attīstības plānošanas nodaļa

Mob: 26368154

 

Mājas lapa: www.pargaujasnovads.lv

Twitter: @Pargaujasnovads

19.02.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031