Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šogad starptautiskā tūrisma izstāde - gadatirgus „BALTTOUR - 2015” Rīgā, Ķīpsalā norisināsies no 6. līdz 8. februārim, uz kuru notiek jau aktīva gatavošanās ne vien Smiltenes, bet arī Apes, Raunas un citos novados visā Latvijā.

Šis gads būs īpašs, jo Smiltenes, Apes un Raunas novadi būs apvienojušies vienotā stendā „Vidzemes šosejas pieturas”, aicinot ikvienu apmeklētāju piestāt kādā no tām, lai iepazītos ar daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu. Šeit uzzināsiet par gardēžu pieturām, amata prasmju pieturām, piedzīvojumu un aktīvās atpūtas pieturām, pasākumiem un vēl daudz ko citu. Būs iespēja ne tikai saņemt sev kādu interesējošu informāciju, bet arī palutināt vēderu ar gardiem lauku labumiem.

Katra no izstādes dienām stendā „Vidzemes šosejas pieturas” solās būt īpaša, tāpēc piedāvājam nelielu ieskatu.

Piektdien, 6.februārī, plkst. 12:00 kopā ar Smiltenes, Raunas un Apes novadu pašvaldību vadītājiem atklāsim stendu „Vidzemes šosejas pieturas” un jauno, kopīgi veidoto tūrisma karti. Baudīsim īstu mājas torti, ko sarūpējusi Apes novada z/s "Kalnarušķi" saimniece. Būs iespēja degustēt Apes novada ogu pārstrādātāja „Very Berry” produkciju, Raunas novada cidoniju sukādes, Smiltenes sidra darītavas karstvīnu un SIA „Ozolu maize” piparkūkas, kā arī lauku mājas „Donas” īpaši sarūpēto uzkodu „Seno vidzemnieku viltotā siļķe” un vēl citus lauku labumus.

Būs iespēja iepazīties arī ar Smiltenes Tautas Lietišķās mākslas studijas īpašo ziedu rotu darināšanu un varbūt tieši Tev palaimēsies tikt pie vienas no tām.

Gatavojoties jaunajai tūrisma sezonai, Smiltenes novads sarūpējis uz izstādi arī jaunu velomaršrutu un karti „Apriteņo Smiltenes ezerus”. Arī Raunas novads ir izveidojis jaunu bukletu, kurā apkoptas apskates vietas no Raunas un Drustu pagastiem.

Vidzemes šosejas gala pieturā, Apes novadā, sola ikvienu iepazīstināt ar akciju „Senā Atzeles zeme”, kas norisināsies jau 5.gadu laikā no 1.maija līdz 31. oktobrim.

Sestdien, 7.februārī „Vidzemes šosejas pieturu” stendā būs iespēja iepazīties ar Profesionālās izglītības kompetences centra Smiltenes tehnikuma piedāvājumu – ekskursijām pa vēsturisko Kalnamuižas kompleksu, kā arī nobaudīt firsta madāmas kārumus. Būs iespēja iepazīties ar siera un ķiploku izstrādājumiem, mājas vīnu, kas tapuši Raunas novadā.

Svētdien, 8.februārī būs aktīva darbošanās ne tikai mūsu „Vidzemes šosejas pieturas” stendā, bet arī uz lielās skatuves, kur no 10.50 līdz 11.20 ar 30 minūšu garu koncertprogrammu vadītājas Māras Lejas un Dagmāras Lejas vadībā Smiltenes novadu pārstāvēs Smiltenes Kultūras centra tautas deju kolektīvs “Dadži” un Smiltenes BJIIC tautas deju kolektīvs “Dadzīši”. Programmā būs dejas gan no Skolu jaunatnes deju svētku repertuāra, gan no deju izrādes “No zobena saule lēca”, gan pašu iestudētas un iemīļotas dejas.

Koncertprogrammas turpinājumā uz lielās skatuves no plkst. 11:40 izstādes apmeklētāji varēs vērot Raunas novada dāmu deju kopas „Kņopienes” un JDK „Trejdeviņi” uzstāšanos.  

Piestāj pie Vidzemes šosejas pieturām, mēs Tevi gaidīsim!

Uz tikšanos Balttour izstādē!

Informāciju sagatavoja:

Smiltenes novada TIC vadītāja

Sanda Veismane

tourism PIE smiltene PUNKTS lv

T: 64707575

30.01.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031