Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Valmieras novada fonds (VNF) 16. janvārī parakstīja līgumus par deviņu ideju īstenošanu, kas saistošas Valmieras apkaimē dzīvojošajiem. Ieceru autori un realizētāji ir vietējie iedzīvotāji. Starp atbalstītajiem projektiem ir arī akcija par atstarojošu vestu lietošanu, ko līdzfinansē SIA “VTU Valmiera”.

Brenguļu, Rencēnu, Rūjienas un Kocēnu skolu pamatskolas vecuma bērni uz VNF dāvinātajām atstarojošām vestēm zīmēs vēlējumu, vestes valkās paši un aicinās citus lietot apģērbu, kurš spēj glābt dzīvību.

Viena no apzīmētajām vestēm paliks skolēniem, savukārt otru bērni nodos SIA “VTU Valmiera”, kas tās dāvinās “neredzamajiem gājējiem”.

Vestes ar zīmētajiem veltījumiem skolēni februāra sākumā demonstrēs modes skatē, pēc kuras padomus par drošu pārvietošanos diennakts tumšajā laikā sniegs Ceļu satiksmes drošības direkcijas Valmieras nodaļas priekšnieks Valdis Stiģis, kā arī SIA “VTU Valmiera” autoskolas pasniedzējs Guntis Skrastiņš. Savukārt izlozē tiks noteikts, kura no akcijā iesaistītajām klasēm laimēs ekskursiju ar uzņēmuma autobusu 300 eiro vērtībā uz bērnu izvēlētu vietu.

Pieteikums akcijas īstenošanai tika iesniegts un atbalstu guva VNF organizētajā projektu konkursā “Sev, tev, novadam”, kurā finansiālu ieguldījumu dod VNF Ziedotāju klubs. Piešķirtie līdzekļi tiks izmantoti auduma krāsu iegādei. Arī akcijai nepieciešamās vestes ir VNF devums. SIA “VTU Valmiera” pasākumu atbalsta, dāvinot ekskursiju kādai no klasēm, kā arī organizējot atstarojošu vestu modes skati.

Kopš pērnā gada septembra spēkā stājušās izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos, kas nosaka, ka diennakts tumšajā laikā, pārvietojoties ārpus apdzīvotām vietām, gājējiem jāvalkā atstarojošas vestes vai apģērbs ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Arī SIA “VTU Valmiera” autobusu vadītāji norāda, ka joprojām “neredzamo gājēju” problēma ir aktuāla gan Latvijas mērogā, gan arī Vidzemē. Diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām gājēju bez atstarotāja pamanīt ir ļoti gūti, turklāt brauktuves nav tik platas, lai varētu izvēlēties transportlīdzekli vadīt pēc iespējas tālāk no ceļa malas.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

26.01.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031