Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Šodien ar Valmieras novada fonda Ziedotāju kluba atbalstu dota zaļā gaisma 9 nozīmīgām iedzīvotāju iniciatīvām projektu konkursā “Sev, tev, novadam”. Jau pavisam drīz Bērzainē notiks bezmaksas rokdarbu nodarbības, Valmierā – korekcijas klases skolēni apgūs praktiskas iemaņas, bet Vilpulkā taps neliela nojume kultūras pasākumiem brīvā dabā. Vasaras garumā projektus īstenos paši iedzīvotāji, uzņemoties rūpes par Valmieras apkaimi.

Šodien svinīgā gaisotnē tika parakstīti līgumi ar projektu īstenotājiem. Klātienē bija ieradušies arī Ziedotāju kluba dalībnieki, lai iepazītos ar šiem vietējiem ļaudīm. Tieši ar viņu atbalstu un aktīvo iedzīvotāju darbošanos nākamā gada garumā Bērzaines jaunieši, māmiņas un seniori bez maksas varēs apgūt dažādas rokdarbu prasmes. Savukārt, projektā “Dzīvības veste”, apkaimes skolēni apgleznos atstarojošās vestes sev un dāvināšanai neredzamajiem gājējiem. Rencēnu jaunieši dibinās biedrību un labiekārtos satikšanās telpas, lai turpmāk rīkotu pasākumus vietējiem iedzīvotājiem, bet Ķoņu kalnā brīvprātīgie cels nojumi, kas pasargās pasākumus no nelabvēlīgiem laikapstākļiem. Naukšēnu jaunās vecmāmiņas organizēs mazuļiem jeb “ripulīšiem” attīstošas nodarbības. Trikātieši, godinot Lāčplēša kara ordeņa kavalierus, uzstādīs kapos informatīvus stendus par viņu atdusas vietām. Vilpulkā vietējie ļaudis uzcels nelielu nojumi, lai kultūras pasākumi varētu notikt brīvā dabā, bet Valmieras vakara vidusskolas korekcijas klasei notiks dažādas praktiskas nodarbības jaunu iemaņu attīstīšanai.

Rudens projektu konkursa “Sev, tev, novadam” pirmajā kārtā fonds saņēma 21 ideju skici. Pēc apmācībām par pilnīgiem projektiem tapa 17 no tiem, savukārt ziedotāju un konkursa komisijas balsojums atbalstu sniedza deviņiem projektiem Valmierā un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Naukšēnu un Rūjienas novadā.

Valmieras novada fonds ir mūsdienīga labdarības organizācija, kura darbojas, lai būtu par partneri tiem, kuri vēlas ziedot, un tiem, kuri vēlas īstenot sabiedrībai svarīgas iniciatīvas. Ziedotāju klubā pulcējas fonda uzticamākie atbalstītāji, kuri ziedo naudu tieši vietējām iedzīvotāju iniciatīvām. Fonda primārā darbības teritorija ir Valmiera un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novads.

 

Informāciju sagatavoja:

Inese Boša, VNF sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālrunis: 26468905, 64281792;

e-pasts: vnf PIE vnf PUNKTS lv">vnf PIE vnf PUNKTS lv

http://www.vnf.lv

16.01.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031