Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

No 7.janvāra interneta vietnē www.latvijas-karogs.lv ir uzsākta iedzīvotāju viedokļa noskaidrošana par monumentāla Latvijas karoga izvietošanas vietām Vidzemē, tai skaitā Valkā.

Valcēnieši par piemērotākajām vietām, kuras izkristalizējās tikšanās laikā ar projekta organizatoriem pagājušā gada septembra nogalē, atzina laukumu pie bijušās Tēraudskolas, Putras kalnu un Raiņa – Rīgas ielas skvēriņu.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis atzīst, ka projekta ideja ir ļoti laba un atbalstāma. “Ir vairāki ļoti labi un līdzīgi piemēri citās valstīs, piemēram, no Valkas netālajā Igaunijas pilsētā Otepē valsts karogs augstajā mastā uzreiz rada labu sajūtu, vēlmi lepoties un kaut ko vairāk uzzināt par Igauniju”, komentē pašvaldības vadītājs.

Domājot par iespējamo karoga atrašanās vietu Valkā, Vents Armands Krauklis par piemērotāko vietu monumentālā karoga uzstādīšanai uzskata Putras kalnu Latvijas – Igaunijas pierobežā: “Zinu, ka tas nav pilsētas centrs, tomēr tā ir augstākā vieta. Ļoti daudz cilvēku Latvijā iebrauc tieši no Igaunijas puses – ieraugot karogu, uzreiz būtu skaidrs, kurā valstī esi. Nākotnē pierobežas teritoriju ir plānots attīstīt, un tur būs abu pilsētu – gan Valkas, gan Valgas centrs. Karogs būtu ļoti labs akcents”, skaidro V.A.Krauklis.

“Protams, arī skvēriņš pretī baznīcai ir laba vieta, jo šeit krustojas divi ceļi, kur ir vislielākā cilvēku plūsma. Veidojas arī saspēle ar pretī esošo baznīcu. Taču, protams, tā būs cilvēku izvēle – kā cilvēki lems, tā būs”, uzsver pašvaldības vadītājs.

Balsot par piemērotāko karoga atrašanās vietu iespējams interneta vietnē

http://www.latvijas-karogs.lv/vidzeme sadaļā Valka.

 

Informāciju sagatavoja Zane Brūvere, Valkas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste

07.01.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031