Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Jau esam iedeguši pirmo sveci Adventes vainagā un esam ceļā uz Ziemassvētkiem. Pamazām tie tuvojas, rosinot ikvienu piestāt ikdienas steigā, klusināt balsis, pārdomāt dzīves ritumu un censties saskatīt brīnumu.

Sagaidot otro Adventi, piektdien, 5. decembrī pulksten 17.00 iedegsim Alūksnes pilsētas lielo egli. Līdzīgi kā pērn, arī šogad tā būs īpaši uzbūvēta pie Alūksnes Jaunās pils. Par pamatni tai tiek izmantotas koka konstrukcijas, savukārt krāšņo rotu veido no egļu zariem. Egles vizuālajā noformējumā šogad būs kādas novitātes, taču to, kādas tās būs, uzzināsiet, ja 5. decembrī apmeklēsiet egles iedegšanas pasākumu „Brīnumu rodot”.

Šajā pasākumā ikviens kopā ar Ziemassvētku vecīti, viņa mazmeitiņu un 12 mēnešiem varēs noskaidrot, kur palicis Ziemassvētku brīnums. Pasākumā piedalīsies Alūksnes pilsētas Tautas nama amatiermākslas kolektīvi „Jukums”, „Olysta”, teātra studija, pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” darbinieki, Alūksnes Bērnu un jauniešu centra pulciņu dalībnieki un citi brīvprātīgie.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēs iesaistīties rotaļās un fotografēties kopā ar Ziemassvētku vecīti, nobaudīt karstu tēju un piparkūkas, notiks Ziemassvētku apsveikumu un dāvaniņu andele, darbosies arī rūķu darbnīcas un Ziemassvētku pasts.

Ja sirdis Ziemassvētku gaidās rotājam ar saticību, piedošanu un mīlestību, tad namu logos un pagalmos iededzam gaismiņas – lai Ziemassvētki tumšajā ziemas viducī būtu gaišāki un priecīgāki.

Arī šogad, tāpat kā pērn, Alūksnē svētku rotājumiem izvēlēts eņģeļa tēls. Svētku rotas pilsētas ielās iedegsies pamazām, tā rādot laika rituma tuvošanos Ziemassvētkiem. Eņģeļi rotāsies gan parkā pie Jaunās pils, skvērā pie baznīcas, arī pie apgaismes laternām pilsētas centrālajā ielā, bet, protams, pilsētas rotāšanai tiks izmantotas arī gaismas virtenes un citi dekori, kas saglabājušies no iepriekšējiem gadiem.

Aicinām arī pilsētas un novada iedzīvotājus, iestādes, organizācijas, uzņēmumus, gādājot rotājumus saviem namiem un to teritorijām, izvēlēties eņģeļu tematiku, lai Ziemassvētku laikā Alūksne kļūtu par eņģeļu pilsētu!

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381502
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

03.12.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031