Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

26.novembrī Valmieras Tūrisma informācijas centrā notika 2014.gada tūrisma akcijas „Apceļo Valmieras pusi!” aktīvāko ceļotāju apbalvošana. Akcijas galveno balvu – tūristu klases velosipēdu – ieguva valmieriete Aija Zīle. Velosipēdu bija sarūpējusi Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar „Aktīvā tūrisma centru EŽI”.

Sveicot tūrisma akcijas uzvarētājus, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums teica: „Ir prieks par valmieriešu, kā arī apkārtējo novadu un pilsētu iedzīvotājiem, kuri ar lielu entuziasmu iesaistījās šajā tūrisma akcijā, atklājot sev Valmieras pusi no jauna. Es ceru, ka ar katru nākamo gadu mēs Valmierā redzēsim arvien vairāk ceļotāju gan no Latvijas, gan mūsu kaimiņzemes Igaunijas un citām valstīm, jo pilsēta augs un attīstīsies, kļūs arvien pievilcīgāka, kā arī bagātīgāks kļūs tās tūrisma piedāvājums. Mēs esam plānojuši tālāk attīstīt Sajūtu parku, veloceliņu tīklu, izveidot ģimeņu parku, kā arī veikt daudzus citus uzlabojumus, lai Valmiera būtu pievilcīgs galamērķis brīvdienu pavadīšanai un ceļojumiem.”

Galvenās balvas ieguvēja Aija Zīle pastāstīja: „Pirms nepilniem diviem gadiem pārcēlos no Rīgas uz dzīvi Valmierā, un nu ar lielu interesi gribu iepazīt pilsētu un tās apkārti. Mēs esam liela ģimene, kas mīl pavadīt brīvo laiku, kopā apceļojot dažādas vietas Latvijā. Mums patīk ceļot ar velo, bet līdz šim mums pietrūka viens velosipēds, lai visi varam braukt kopā, tāpēc šī balva ir divtik vērtīga.” Kā kundze nosmēja, pilnam komplektam nu nepieciešams tikai velo krēsliņš pašam mazākajam ģimenes loceklim, tad nudien visa ģimene varēs doties kopīgos velobraucienos. Apceļojot maršrutos iekļautos objektus, kundzi patīkami pārsteidzis apkārtējo novadu un zemnieku saimniecību piedāvājums un uzņemšana, īpaši uzsverot ZS „Adzelvieši” viesmīlību un sniegto pakalpojumu kvalitāti katrā sīkumā.

Jāpiemin, ka arī pārējie 10 akcijas dalībnieki saņēma balvas, ko bija sarūpējuši Valmieras un apkārtējo novadu tūrisma uzņēmēji.

Par līdzdalību akcijas organizēšanā un balvu fonda nodrošināšanā Valmieras Tūrisma informācijas centrs pateicas tūrisma akcijā iesaistītajiem uzņēmējiem un sadarbības partneriem: SIA „Vidzemes Olimpiskais centrs” (Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks), Gaujas tramvajam, Valmieras muzejam, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcai, Valmieras drāmas teātrim, keramikas ražotnei „Vaidava Ceramics”, dzīvesprieka akadēmijai „Nu, liela muiža!”, bioloģiskajām saimniecībām „Meduskāre”, „Silkalni” un „Vīnkalni”, Beverīnas koka skulptūru labirintiem, zemnieku saimniecībām „Abullāči”, „Svitkas”, „Adzelvieši” un „Vildēni”, lauku mājai „Ķempēni”, kā arī „Valmiermuižas alus” darītavai.

Sveicam visus akcijas dalībniekus un gaidīsim jūs atkal Valmierā un apkārtējos novados.

No 15.augusta līdz 18.oktobrim Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicināja piedalīties tūrisma akcijā „Apceļo Valmieras pusi!” un doties četros tematiskos tūrisma maršrutos, iepazīstot 17 tūrisma uzņēmumu piedāvājumus Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados.

 

Informāciju sagatavoja:
Inita Kūlīte
Valmieras pilsētas pašvaldības
Tūrisma informācijas konsultante
Mob. tālr.: 25664420
Tālr. 64207177

26.11.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031