Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Valmieras Mākslas vidusskolas audzēkņi ieguvuši apbalvojumus IX Starptautiskajā bērnu un jauniešu mākslas izstādē „Šodienas stāsti”.

Augstāko apbalvojumu – 1.vietu (vecuma grupā 6-9 gadi) ieguvusi Anna Baškere (pasniedzēja Inese Andersone) par darbu „Kumeliņš”, bet 4.kursa audzēkne Madara Salma (pasniedzēja Iveta Gudeta) ieguvusi 2.vietu (vecuma grupā 16-21 gadi) par gleznojumu „Deja pa klavierēm”. Abas audzēknes konkursā piedalījās ar darbiem, kas veltīti tēmai „Skaņa un mūzika”. Valmieras Mākslas vidusskola priecājas kopā ar laureātēm un sveic viņas šajā sasniegumā.

IX Starptautisko bērnu un jauniešu mākslas izstādi „Šodienas stāsti” organizēja M. Muižnieces Rīgas Mākslas skola, un darbs pie šī konkursa norisinājās no 2013.gada rudens līdz 2014.gada 4.oktobrim, kad tika atklāta izstāde. Izstāde „Šodienas stāsti” tika veltīta mūsdienu komunikācijai, saziņai starp cilvēkiem, saziņai starp cilvēku un mūziku, literatūru, mākslu un visu pārējo pasauli. Šī sazināšanās var izpausties visdažādākajās formās. Ikdienā ienāk modernās tehnoloģijas, un mūsu komunikācija vairs neaprobežojas ar runāšanu un lasīšanu. Vārds, skaņa, zīme – nu ieguvuši jaunu mērogu un attēlošanas veidu.

Izstādi veidoja divas patstāvīgas daļas – „Vārds” un „Skaņa”. Pirmā daļa ietvēra sevī mākslas darbus, kas radīti, inspirējoties no literāra darba vai arī izlasot kādu citu saturisku vēstījumu, bet otrā daļa aptvēra mākslas darbus, ko ietekmējusi mūzika vai skaņa, vai skaņu kopums. Izstāde veltīta Rīgai – Eiropas kultūras galvaspilsētai 2014.

Izstādes darbi (vairāk nekā 800) bija skatāmi Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Pārdaugavas Mākslas skolā, Latgales priekšpilsētas mākslas skolā, Bolderājas Mākslas skolā, Rīgas Mākslas skolā.

Valmieras Mākslas vidusskolas audzēkņi šajā konkursā piedalījās ar dažādās tehnikās radītiem darbiem: gleznojumiem, zīmējumiem, kompozīcijām un animācijas filmām. Tika pārstāvētas visas mācību programmas – gan vidējā profesionālā, gan profesionālās ievirzes klases, gan mākslas kursi. Valmieras Mākslas vidusskolas audzēkņi šo izstādi apmeklēja 17.oktobrī, kad visi kopā bijām skatīt mākslas izstādes Rīgā un Gaismas pili.

 

Informāciju sagatavoja:
Inese Andersone
Valmieras Mākslas vidusskolas
zīmēšanas skolotāja un direktora vietniece izglītības jomā

12.11.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031