Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

29.oktobrī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotajā konferencē „Sociālā dialoga loma nodarbināto sociāli ekonomisko apstākļu uzlabošanā” svinīgi tika piešķirts statuss „Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2014”. Apliecinājuma plāksnes tika pasniegtas deviņām izglītības iestādēm, tai skaitā Valmieras Pārgaujas sākumskolai.

„Mums šis statuss nozīmē ļoti daudz, jo uz to gājām mērķtiecīgi,” stāsta Valmieras Pārgaujas sākumskolas direktors Viktors Litaunieks. „Strādājam, lai būtu bērnam un ģimenei draudzīgi. Mums ir svarīgi, ka ikviens mūsu audzēknis nāk uz skolu ar prieku, lai viņš ik rītu jūtas gaidīts un novērtēts. Tas notiks, ja viņu sagaidīs laipna, smaidīga, sirsnīga, mīloša un atsaucīga skolotāja. Savukārt pedagogs būs tāds, ja viņš būs apmierināts ar darba apstākļiem, vidi, jutīsies novērtēts un gandarīts.”

Par to, kā līdz šim novērtējumam izglītības iestāde nonākusi, V. Litaunieks atzīst: „Šo titulu nav grūti izcīnīt, taču tas uzliek ārkārtīgi lielu atbildību, lai to godam nestu un neapkaunotu. Līdz ar šo sasniegumu mēs nevaram zaudēt savu kvalitāti, pedagogiem vienmēr jājūtas labi.” Tituls tiek pasniegts otro gadu pēc kārtas, taču Valmieras Pārgaujas sākumskola konkursā piedalījās pirmo reizi. „Pirmajā gadā vēl nejutāmies gatavi šādam konkursam, tāpēc pētījām, kādi ir kritēriji, kas mums jāuzlabo un jāsasniedz, lai būtu pilnvērtīgi konkursa dalībnieki. Otrajā gadā saņēmām drosmi, pieteicāmies un tikām novērtēti. Uzskatu, ka skolu vadībai ir jābūt ieinteresētai īstenot pedagogu vēlmes, kā arī tai būtu jāizzina, vai skolotājus nomoka kāds sasāpējis jautājums. Tādos gadījumos problēmas ir jārisina, lai pedagogs justos vērtīgs un mīlēts,” norāda V. Litaunieks.

LIZDA konkursā piedalījās 26 izglītības iestādes, kurās viesojās žūrija, lai novērtētu pedagogu sociālo drošību un darba koplīgumu, darba organizāciju, infrastruktūru, darba kvalitātes veicināšanu un personīgās izaugsmes iespējas, darba drošību, aizsardzību, mikroklimatu un savstarpējās attiecības, kā arī reputāciju un atalgojumu. Konkursa uzvarētājus noteica, ņemot vērā darba devēja pašvērtējumu un ekspertu atzinumu pēc vizītēm un konkrētiem kritērijiem. Par pedagogiem draudzīgu var uzskatīt tādu izglītības iestādi, kurā izveidota sakārtota sociālā, fiziskā un informatīvā vide.

No Valmieras izglītības iestādēm konkursā piedalījās arī Valmieras Pārgaujas ģimnāzija un Valmieras Viestura vidusskola, saņemot LIZDA atzinību un pateicību.

LIZDA konkursa mērķis – veidot darba devēju lielāku izpratni par cienīgiem darba apstākļiem pedagogiem un veicināt darba vides pilnveidi, lai tā kvalitatīvi nodrošinātu pedagogu profesionālo darbību un apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīvas izglītības.

Konference notika LIZDA projekta „Padziļināta izpratne par cienīgu darbu pedagogiem” ietvaros ar Norvēģijas Inovāciju aģentūras un Norvēģijas finanšu instrumenta programmas „Globālais fonds cienīga darba un trīspusējās sadarbības veicināšanai” atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

31.10.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031