Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Pagājušajā nedēļas nogalē notika „Aktīvā tūrisma centrs EŽI” rīkotais divu dienu gardēžu rudens laivojums „Braslojums”. Pavisam pasākumā piedalījās 42 dalībnieki – gan no dažādām Latvijas vietām, gan arī no Lietuvas, un viens pat no Tunisijas.

Laivošanas maršruts sākās Rozulā pie Braslas tilta un noslēdzās Braslas ietekā Gaujā. Kopumā divās dienās tika pieveikti turpat 40 km, lielākā daļa no tiem tieši otrajā dienā, spītējot ne visai labvēlīgiem laikapstākļiem.

Foto: Upesoga

Laivojuma ietvaros dalībnieki baudīja ne tikai gleznainos Braslas krastus, bet arī apskatīja pazemes ezerus, kā arī šefpavāra Mārtiņa Zakevica vadībā piedalījās dabas maltītes meistarklasēs, kopīgi gatavojot ēdienu uz ugunskura no Pārgaujas novada vietējo pārtikas ražotāju produkcijas. Gardēžiem bija iespēja nobaudīt Rožkalnu mājas maizi no Straupes, bioloģiskās saimniecības „Eicēni” izaudzētos dārzeņus, kūpinājuma desiņas no „Zemzari”, Vālodzēnu medu, Straupes pienotavas produktus, kā arī Valmiermuižas alus darītavas sarūpēto iesala dzērienu „Karstais Zelta zirgs”.

Šefpavāra Mārtiņa vadībā laivotāji vārīja jēra gaļas zupu ar saknēm, cepa kartupeļu pankūkas, ugunskura oglēs avīzēs ietītas siļķes un vēl citus gardumus, tāpat uzzināja vērtīgas atziņas par ēst gatavošanu brīvā dabā. Pirmās dienas noslēgumā pirms nakšņošanas teltī laivotāji varēja izbaudīt arī čukču pirtiņu brīvā dabā.

Kopumā no dalībniekiem tika saņemtas labas atsauksmes par pasākumu, un EŽI vadītājs Rolands Melbārdis atzina, ka gardēžu rudens laivojums iespējams turpmāk tiks ieviests par tradīciju. Paldies pasākuma dalībniekiem, kā arī īpašs paldies atsaucīgajiem pasākuma atbalstītājiem – „Eicēni”, Rožkalnu mājas maizei no Straupes, Vālodzēniem, Straupes pienotavai un „Zemzariem”.

 

Informāciju sagatavoja:

Linda Līce

www.ezi.lv

t.27828221

15.10.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031