Jaunumi Vidzemes pašvaldībās

Sestdien, 11.oktobrī, vairāk nekā 300 viesu no Rīgas apmeklēs Valmieru, izbaudot zelta rudens burvību, iepazīstot pilsētas kņadu Simjūda gadatirgus laikā, izzinot Valmieras krāšņākās vietas, ar ko lepojas pilsētas iedzīvotāji, un noklausoties aizraujošākos stāstus par Valmieras vēsturi un mūsdienām.

Tautas ekskursijas „Rudens krāsas Valmierā” ietvaros izveidoti seši maršruti, kas pielāgoti ceļotāju vēlmēm, bet tajā pašā laikā sniedz visaptverošu ieskatu pilsētas un apkārtējo novadu dzīvē. Maršruts „Izzini Valmieru” notiks angļu valodā, un tā laikā ekskursanti apmeklēs Valmieras muzeju, Simjūda gadatirgu, kopā ar olimpieti Jolantu Dukuri apmeklēs Sajūtu parku, kā arī viesosies „Valmiermuižas alus” darītavā. Maršruta „Uz Burtniekiem pēc brīnumiem” ceļotāji dosies ekskursijā pa Valmieras vecpilsētu, izzinot teikas un nostāstus par pilsētas vēsturi, uzkāps Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornī, lai iepazītu Valmieru no putna lidojuma, kā arī apskatīs Burtnieku muižas parku, Burtnieku ezeru un z/s „Adzelvieši”, kur saimnieki no kaņepju sēklām ražo kaņepju sviestu un eļļu. Maršruta „Liels un mazs Valmierā” viesi būs ģimenes ar bērniem, kuriem tiks piedāvāta pilsētas ekskursija un brauciens ar Gaujas tramvaju, iespēja iepazīt Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka piedāvājumu, kā arī kopīgi tiks apmeklēta z/s „Vildēni”, kurā tiek audzēti ne tikai Latvijas klimatā dzīvojoši dzīvnieki, bet arī eksotiski – dambrieži, strausi, pāvi u.c. Viskuplākais dalībnieku skaits (~100) šajā dienā būs maršrutā „Izgaršo Valmieru”. Tā ietvaros ceļotāji viesosies „Valmiermuižas alus” darītavā, apmeklēs Simjūda gadatirgu, Valmieras muzeju un Garšaugu namiņu, Valmieras vecpilsētu un Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu. Tāpat viesi iepazīsies ar Pārgaujas ievērojamākajiem apskates objektiem un Valmieras drāmas teātra aizkulisēm. Savukārt maršrutā „Brīnumainās Valmieras āres” ar foto orientēšanās palīdzību Valmieras viesi iepazīs Burtnieku novadu, nobaudīs uz ugunskura vārītu zivju zupu, kā arī viesosies Beverīnas novadā, apmeklējot Beverīnas koka skulptūru labirintu „Arāji”.

Jāpiemin, ka Valmieras Tūrisma informācijas centrs īpaši padomājis arī par aktīvās atpūtas piekritējiem, šajā dienā organizējot velo ekskursiju „Uz Zilokalnu pa šaursliežu dzelzceļa pēdām”. Izbraucot daļu no šaursliežu dzelzceļa līnijas Smiltene-Valmiera-Ainaži, entuziastiskā gida Jāņa Daiņa pavadībā velobraucēji varēs doties uz teikām un leģendām apvīto Zilokalnu. Pa ceļam būs iespēja apskatīt trīs no senās dzelzceļa līnijas stacijas ēkām, Kokmuižas ēku kompleksu, Cimpēnu pilskalnu, Zilākalna auto trasi un citus interesantus un mazāk zināmus objektus. Bioloģiskajā saimniecībā „Kaņepītes” būs sarūpētā spēka putra, kā arī saimnieki piedāvās nelielu ieskatu saimniecības ikdienas darbos. Velobrauciens sāksies plkst.10.00 pie Valmieras Tūrisma informācijas centra (TIC), atgriešanās Valmierā paredzēta ap plkst.16.00. Maršruta aptuvenais garums ir 35 km, tādēļ aicinām piedalīties braucējus no 12 gadu vecuma. Tā kā dalība velobraucienā vēl ir iespējama, aicinām pieteikties Valmieras TIC, zvanot pa tālruni 64207177 vai rakstot e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv. Dalības maksa: 4 EUR.

11.oktobris Valmierā solās būt īpaši rosīgs, košs un jaunatklājumiem bagāts. Paralēli tautas ekskursijai Valmieras rātslaukumā un vecpilsētas daļā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus, Vidzemes Olimpiskajā centrā suņu mīļi aicināti uz Starptautisko suņu izstādi, savukārt plkst.15.00 mūzikas cienītājus Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā priecēs jauniešu kora „Balsis” uzstāšanās.

Tautas ekskursija „Rudens krāsas Valmierā” tiek rīkota jau otro gadu, sadarbojoties Valmieras pilsētas pašvaldībai, Valmieras muzejam un AS „Pasažieru vilciens”. Daļa viesu, kuri Valmieru apciemoja pērn, šo pasākumu izvēlas piedzīvot vēlreiz, jo guvuši atklāsmi – Valmieru nevar iepazīt vienā dienā, taču vienas dienas laikā to var iemīlēt, vēloties šeit atgriezties vēl un vēl.

 

Atgādinām, ka līdz 18.oktobrim ikvienam ir iespēja piedalīties tūrisma akcijā „Apceļo Valmieras pusi!”. Plašāka informācija www.visit.valmiera.lv

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

10.10.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031